IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Hatalmas bővítést kapott az Apple Arcade

A platform több mint 30 új játékkal lett gazdagabb, köztük ismert prémium címekkel.

Repül az idő, hiszen márciusban volt két éve, hogy az Apple bejelentette előfizetéses játékszolgáltatását, az Arcade-et. A gyűjtemény végül 2019 őszén vált elérhetővé, eleinte kb. 70 játszható tétellel, ám azóta folyamatosan bővült a lista, a nemrég befutott gigafrissítéssel pedig már több mint 180 alkotás közül választhatunk.

A platform fennállása óta egyszerre még sosem volt példa ekkora bővítésre, ezúttal ugyanis 30 játékkal gyarapodott a kollekció, valamint két új kategóriát is kaptunk Időtlen klasszikusok (Timeless Classics) és Az App Store nagyjai (App Store Greats) néven. Az új jövevények között több ismert franchise is visszaköszön: NBA 2K21, Star Trek: Legends, BADLAND+, Fruit Ninja Classic+, Cut the Rope Remastered, Chameleon Run, Monument Valley+.

Forrás: 9to5Mac

Ígéretes adalék még a Fantasian című móka is, ami egy Arcade-exkluzív kalandjáték a Final Fantasy alkotójától, az iparági legendának számító Hironobu Sakaguchitól. A jelek szerint pedig az Apple még ezek után sem dől hátra, mivel a hamarosan érkező tételek listáján máris ott figyel a nagy múltú Kingdom Rush-széria spin-off epizódja, a Legends of Kingdom Rush,  illetve 2014 prémium mobilos sikerjátéka, a Leo’s Fortune is.

A bőkezű frissítés híre azért is fontos, mert az előző év során több pletyka is szárnyra kapott arról, hogy a cupertinóiak elégedetlenek a szolgáltatás teljesítményével. Az előzmények ismeretében így arra következtethetünk, hogy ha ez így is van, az Apple egyelőre akkor sem a visszavonulás taktikáját választotta.

Forrás: Apple

Első lépésnek mindenképp jó ötletnek tűnik a fizetős kategóriában évek óta népszerű klasszikusok beemelése az Arcade kínálatába, az azonban még mindig megválaszolandó kérdés, hogy a cloud gaming-forradalom küszöbén és a hatalmas összegeket termelő F2P játékok mellett van-e egyáltalán tömegigény egy olyan kimondottan prémium-mobilos játékkatalógusra, amivel az Apple próbálkozik.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó