IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az LG hivatalosan is kivonult az okostelefon piacról: mi lesz így a frissítésekkel?

Az igazgatótanács is rábólintott, az LG hivatalosan is felhagy az okostelefonok gyártásával.

Pár nappal ezelőtt egybehangzó iparági források állították, hogy a koreai gyártó feladja az okostelefon üzletágát, most pedig hivatalos választ is kaptunk az LG-től: a hír igaz.

Szerencsére azonban nem fordítanak teljesen hátat a már eladott készülékeik birtokosainak, a sajtóközleményük szerint továbbra is érkeznek majd a telefonjaikra a biztonsági- és rendszerfrissítések. Az, hogy pontosan mi érkezik és mikor, régiónként változó.

Az XDA Developers kutakodott picit a gyártó hazai weboldalán, a fordítóprogramok segítségével kinyert információk alapján pedig az derült ki, hogy a már korábban betervezett Android 11 frissítések menetrendszerint zajlanak majd, néhány modell esetében pedig Android 12-re is lehet idővel számítani.

Forrás: getdroidtips

Az OS-szel kapcsolatos frissítés természetesen a Google fejlesztési és terjesztési ütemtervétől függ, így pontosabb információt erről egyelőre nem tudunk. A biztonságiakkal kapcsolatosan az a terv, hogy folyamatosan jönnek majd, de a közlemény szerint fenntartják a lehetőségét annak, hogy a jövőben változik a policy.

A koreaiak korábban sem voltak híresek arról, hogy élen járnának a frissítések terén, általában hónapokkal a versenytársaik után kapták meg a készülékeik a legújabb csomagokat. A kivonulásnak köszönhetően valószínűleg az olló méginkább nyílik majd. Annyi bizonyos, hogy az LG nem fordít teljesen hátat a felhasználóinak, de ezen túlmenően bármi megtörténhet, és annak az ellenkezője is.

Forrás: androidauthority

Kapcsolódó cikkeink

Minden negyedik telefont online vásároltuk 2020-ban

Anikó

Hat új Android funkciót jelentett be a Google

Anikó

Teljesen tönkre teszi a régebbi OnePlusokat az Android 11

Foltin