IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

U1 chippel érkezhet az AirPods Studio

L0vetodream szerint, aki mostanában egyszer kétszer egészen jól rányúlt az Apple újításaira, a nem sokára bemutatásra kerülő AirPods Studio over-ear fejhallgató U1 chippel felszerelve érkezhet.

Egy egész sornyi tweetet engedett el a témában. Szerinte az U1 chip egészen fontos szerepet játszhat az Apple terveiben az elkövetkezőkben, részben ez is lehet a vállalat ökoszisztémájának mozgatórugója. Az Ultra Wideband kommunikáció segíthet ki- és tovább fejleszteni egy csomó olyan funkciót, aminek köze van a térbeli elhelyezkedéshez. Pl. az iPhone 11-ben – amiben ugye már van U1 chip – sokkal jobban működik az AirDrop is.

Állítólag mágneses lesz a füles – Forrás: Jon Prosser

A tweetek sora egy szimpla „u1 for studio” szöveggel kezdődött. Amiből arra következtethetünk, hogy az eddig AirPods Studio nevet viselő fejhallgató U1 chippel szerelve érkezhet.

A második és harmadik tweet már csak kínaiul jelent meg, az első fordítása kb. úgy hangzik, hogy az Internet of Everything az u1-gyel kezdődik. Ez ugye az iOT nagytestvére, ahol az eszközök aztán kommunikálnak egymással.

A harmadik tweet pedig visszautal azokra a találgatásokra, amiket kb. hónapokkal ezelőtt tett az U1 chipről és annak fontosságáról az Apple ökoszisztémájában. Ami elvileg az AirPods Studio esetén leginkább arra lesz alkalmas, hogy automatikusan felismerje a fejhallgató jobb és baloldali pozícionálást. Ezt megvalósítani mindenesetre nemcsak kialakítás, de technológiai téren is egészen nagy kihívás.

És mindig tudni fogja merre tájolja magát – Forrás: Jon Prosser

Főleg azért, mert úgy hírlik az Apple fejes fülhallgató párnáinak külső borításán különböző gesztus vezérléses paneleket helyeznek el. Így már nem csak a hangzás miatt lehet fontos a pozícionálás kérdése.

Az első találgatások 350 dollár körüli összegre becsülik az AirPods Studio árfekvését. Vennéd?

Borítókép: Jon Prosser

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó