IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jöhetnek az ajánlott tartalmak közvetlen az Instagram feedbe

Az Instagram iOS-es alkalmazásában egy olyan változtatást tesztel, amely biztosan ellentmondásos lesz. 

A vállalat azt mondja, hogy a “Suggested Posts” funkciót úgy bővíti ki, hogy a javasolt posztokat ezentúl közvetlenül az alkalmazás elsődleges feedjében láthatod majd. Vagyis a Suggested Posts a ténylegesen követett emberek posztjai között, és bizonyos esetekben azok felett fog megjelenni.

Az Instagram alkalmazásban jelenleg csak azután látod a Suggested Posts (Javasolt bejegyzések) funkciót, hogy végiggörgeted a barátaidtól származó képek és videók teljes feedjét, és kinézted az összes tartalmat az Instából. Ez az új teszt a javasolt tartalmakat a fő feedbe helyezi át, és a barátaidtól származó fotókkal és videókkal keveri őket.

Ahogy arról a TechCrunch beszámolt, az Instagram “kis számú felhasználóval” teszteli ezt az új funkciót, és a felhasználói fogadtatás alapján engedélyezhető vagy törölhető. Lehetőség lesz a funkció “szundi” funkciójára is – magyarázza a jelentés:

A Suggested Posts kiemelkedő szerepének növelése mellett az Instagram tesztelni fog egy olyan opciót, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a funkció “szundiztatását”, amely 30 napra eltávolítja az ajánlott bejegyzéseket a feedből. A tesztben bárki visszajelzést adhat majd, ha egy adott poszt nem érdekli, de úgy hangzik, hogy a Suggested Posts funkciót nem lehet majd tartósan letiltani.

Az Instagram azt is be fogja vezetni, hogy a felhasználók finomhangolhassák, mit látnak Suggested Postként. Lehetőség lesz konkrét érdeklődési köröket beállítani, és az ajánlott tartalmak ezekhez az előre meghatározott érdeklődési körökhöz fognak kapcsolódni. Az érdeklődési köröket is könnyedén módosíthatjuk majd.

Kapcsolódó cikkeink

Priváttá válhatnak a 16 éven aluliak Instagram fiókjai

Anikó

Már megválaszthatod mennyi kényes tartalmat szeretnél látni Instagramon

Anikó

Új iOS-widgeten dolgozik az Instagram

Anikó