IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Megszűnik a HomePod

Az Apple a sajtón keresztül jelentette be, hogy máris búcsút int a 3 éve piacra dobott okoshangszórónak.

Lényegében a semmiből jött az Apple tegnapi közleménye, amelyben a cég bejelentette a 2018-as eredeti HomePod gyártásának leállítását. A cupertinóiak szokatlan módon nem a saját Newsroom-blogjukon, hanem a TechCrunchon keresztült tárták a világ elé a döntést.

A tech magazinhoz eljuttatott közleményében az Apple azzal indokolta a HomePod elkaszálását, hogy szeretnének a nagy sikert arató HomePod minire koncentrálni. A cég egyben leszögezte, hogy az eredeti HomePod továbbra is támogatott lesz, megvásárolni ugyanakkor már csak a készlet erejéig lehet.

Ami viszont valószínűleg nem tart majd sokáig, mivel a Space Gray változat már a bejelentés előtt elfogyott az üzletekből, így valószínűleg korábban megszületett a döntés a gyártás leállításáról. A cupertinóiak persze vélhetően nem bánkódnak sokat, amíg a 99 dolláros minit viszik, mint a cukrot.

S ha ez tényleg így van, az legalább valamelyest megszépítheti a búcsúzó HomePod emlékét is, hiszen önmagában hatalmas buktának lehetne elkönyvelni, hogy az Apple mindössze 3 év után, közvetlen utód nélkül kukázza a prémium hangszóróját.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó