IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Új iPhone SE koncepció a láthatáron

Az iPhone SE az Apple legkedveltebb és legolcsóbb okostelefonja, és ennek érdekében a vállalat mindig köt néhány kompromisszumot – például nem a legújabb és legfejlettebb technológiákat alkalmazza. 

Felbukkant azonban egy pletyka, amely szerint az iPhone SE 2023-ra újratervezett designnal érkezhet, az Apple Lab pedig készített egy koncepciót, amely éppen ezt mutatja be.

Az első generációs iPhone SE külsőre megegyezik az iPhone 5S modellel, míg a második generáció (jelenlegi) a 4,7”-es iPhone 8-on alapul. A harmadik generáció esetében ez az iPhone SE-koncepció egy olyan készüléket képzel el, amely az iPhone 12-re hasonlít, szögletesebb élekkel és csökkentett kávamérettel.

Forrás: Apple Lab

2017-ben az iPhone X széltől szélig tartó dizájnját többek között a Face ID tette lehetővé, mivel az Apple megszabadult a Touch ID-val ellátott Home gombtól. Bár a Face ID ma már más termékekben is elérhető, ez még mindig igen drága technológia, amely valószínűleg nem férne bele egy olcsóbb iPhone SE-be. Erre két megoldás is létezhet: Touch ID és egy lyukkamera.

Ahogy azt már a 2020-as iPad Airben is láthattuk, a Touch ID a készülék bekapcsológombján is megvalósítható, így a biztonságos hitelesítés a Home gomb vagy akár a drágább Face ID szenzorok nélkül is megvalósítható. Ezen érzékelők nélkül az Apple egyszerűen áthelyezhetné a hangszórót az iPhone felső szélére, és bevezethetne egy lyukas előlapi kamerát.

Bár ez az ötlet őrültségnek hangzik, nem teljesen lehetetlen. Ross Young elemző a múlt hónapban azt mondta, hogy az Apple két új iPhone SE modellen dolgozik: az egyik a jelenlegi SE modell 5G-vel és új processzorral továbbfejlesztett változata lesz, míg a másik egy teljesen új dizájn lesz, lyukas kamerával és 6,1”-es kijelzővel.

Forrás: Apple Lab

Míg az 5G-vel frissített iPhone SE jövőre várható, addig az újratervezett változatot valószínűleg csak 2023-ban mutatják be. Ming-Chi Kuo nemrég azt is elmondta, hogy az Apple azt tervezi, hogy a jelenlegi notch dizájnt egy új, az iPhone-ok számára kifejlesztett lyukas kijelző dizájnnal váltja fel. Kuo azonban azt állítja, hogy az új dizájn először a jövő évi iPhone 14 modellek egyikében kerül bevezetésre.

Akárhogy is, az Apple Lab által készített koncepció elég érdekes, és képet ad arról, hogyan kellene kinéznie ennek a készüléknek.

Forrás: Apple Lab

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó