IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Új kihívót állítana az Apple Arcade-nek a Netflix

A streaming óriás Netflix állítólag egy videojáték-szolgáltatást fejleszt, amelyet a források szerint az Apple Arcade-hez hasonlónak írnak le.

Az első híreket követően, amelyek szerint a Netflix játékipari vezetők toborzásán dolgozik, újabb információk láttak napvilágot a játékplatformmal kapcsolatos lehetséges terveiről. A videojáték-szolgáltatás a Netflix 200 millió előfizetőjére, valamint a „Stranger Things” című sorozat köré játékokat készítő korábbi erőfeszítéseire építene.

Az Axios szerint két meg nem nevezett forrás most azt mondja, hogy a terveket „egy kisebb Apple Arcade-ként” kell elképzelni. Ez egy reklámmentes mobiljáték-gyűjtemény lenne, kizárólag a Netflix előfizetői számára.

A források hangsúlyozzák, hogy a tervek korai stádiumban vannak, és legkorábban 2022 előtt nem várható a bevezetés. Ugyanakkor azt is elmondják, hogy a játékok újonnan megrendelt címek és a Netflix műsorain alapuló játékok keveréke lenne.

Az még nem dőlt el, hogy az új megbízásokat meglévő játékgyártó cégek kapják-e, vagy a Netflix mindet házon belül fejleszti majd.

A Netflix nem jelentett be közvetlen terveket, de egy nyilatkozatban elmondta, hogy korábban már sikerrel jártak olyan játékokkal, mint a Stranger Things, A nagy pénzrablás és más játékok. „Szóval izgatottan várjuk, hogy többet foglalkozzunk az interaktív szórakoztatással” – áll a közleményben.

A videostreamingre jelenleg az amerikai háztartások mintegy 50%-a fizet elő, de egyre nagyobb konkurenciát jelent a Disney+ és más szolgáltatások.

Jelenleg a Netflix havi 2490 Ft kerül havonta legolcsóbb verzióban. Az Apple Arcade önmagában havi 1890 Ft-ért, vagy az Apple One csomag részeként elérhető. Ami havi 3350 Ft-tól kínál Apple Arcade-ot, valamint Apple Musicot és Apple TV+-t.

Forrás: Axios

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó