IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Új MacBook Prót hozhat az idei WWDC

Az Apple hivatalosan is megerősítette a WWDC 2021 menetrendjét, és közölte, hogy a rendezvénysorozat egy különleges esemény Keynote-jával kezdődik június 7-én. 

Jon Prosser szerint pedig ez egyenlő azzal, hogy a WWDC-n új MacBook Prók érkeznek. Ez azután történt, hogy a Bloomberg a múlt héten arról számolt be, hogy már idén nyáron érkezhetnek új Apple Silicon MacBook Prók.

Prosser nem csak reagált azokra a spekulációkra, amelyek szerint a WWDC 2021 új grafikája egy új MacBook Pro bejelentésére utalhat, egyszerűen azt írta a Twitteren, hogy “meg tudja erősíteni”, hogy egy új MacBook Pro “jön” az idei WWDC-n, de továbbiakban nem részletezte az értesüléseit.

Az Apple következő MacBook Pro frissítése várhatóan új dizájnt, Apple Silicon chipet és talán frissített mini-LED kijelző technológiát hozhat. Az új dizájn állítólag laposabb lesz, hasonlóan az iPad Próhoz, és a hírek szerint 14 és 16 hüvelykes kijelzőméretben lesz elérhető. A pletykák szerint a kijelző alatti “MacBook Pro” logó is eltűnik, míg az SD-kártyahely mellett várhatóan visszatérnek az olyan portok, mint a HDMI és a MagSafe.

A belsejében lévő Apple Silicon chip valószínűleg valami hasonló lesz az “M1X”-hez, a Bloomberg értesülései szerint 10 magos kialakítású lesz, nyolc nagy teljesítményű és két nagy hatékonyságú maggal. Az Apple a chip két változatát kínálja majd, az egyiket 16 GPU-maggal, a másikat 32 GPU-maggal.

Forrás: MacRumors

Bár a WWDC általában szoftverközpontú esemény, a hardveres bejelentések sem ritkák. Tavaly a 2020-as WWDC-n az Apple nem jelentett be új hardvert, de a 2019-ben bemutatták a Mac Prót és a hozzá tartozó Pro Display XDR-t is. 

A WWDC június 7-én, hétfőn kezdődik az Apple Keynote-jával, amely magyar idő szerint este 7 órakor veszi kezdetét, a COVID-19 járvány miatt még mindig teljesn virtuális formában, az Apple Parkból közvetítve.

Borítókép: Apple

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó