IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Új szenzorok érkezhetnek az Apple Watchba és AirPods Próba is

Már csak napok választanak el minket az új Apple Watch Series 7 hivatalos bejelentésétől, amely várhatóan vadonatúj, lapos dizájnnal fog rendelkezni. Eközben a megbízható elemző, Ming-Chi Kuo megosztott néhány tippet arról, hogy mire számíthatunk az Apple Watch Series 8 esetében 2022-ben, valamint az AirPods jövőbeli verzióival kapcsolatban is.

Mivel az Apple eddig inkább az új Apple Watch Series 7 dizájnján való munkára koncentrált, a pletykák szerint az idei verzióban nem lesznek jelentős változások az egészségügyi szenzorok tekintetében. A vállalat például tesztelt egy vércukorszint-mérőt az Apple Watchhoz, de minden jel arra utal, hogy ez a funkció késik.

Kuo szerint az Apple Watch Series 8 iránt jövőre nagy lehet a kereslet az idei Series 7-essel történő dizájnváltoztatás ellenére. Ez leginkább azért lehet, mert az idei Apple Watchban nem szereplő új egészségügyi érzékelők hozzáadása, ami igen sokat nyom a latba.

Az elemző a 9to5Mac által látott befektetői jegyzetben megemlítette, hogy a következő generációs Apple Watch rendelkezik majd hőmérsékletmérési képességekkel, ami lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy csak az órájuk segítségével ellenőrizzék a testhőmérsékletüket. Nem ez az első alkalom, hogy erről a funkcióról pletykálnak, hiszen a Bloomberg munkatársa, Mark Gurman a múlt hónapban azt mondta, hogy “testhőmérséklet-érzékelőt láthatunk” a jövő évi Apple Watchban.

Az Apple Watch mellett Kuo az AirPods jövőjéről is tett egy rövid megjegyzést. Az elemző úgy véli, hogy az Apple körülbelül két éven belül egészségügyi funkciókkal fogja ellátni a valóban vezeték nélküli fülhallgatóit. Az azonban nem világos, hogy mik ezek a funkciók, és hogy az AirPods mely modelljei kapják meg azokat.

Az év elején egy Bloomberg-jelentésből kiderült, hogy az Apple dolgozik egy második generációs AirPods Prón, amely új mozgásérzékelőket tartalmaz, hogy lehetővé tegye a fejlettebb fitneszkövetést. A jelentés szerint az új AirPods Pro 2022-ben érkezik.

Borítókép: Team AG

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó