IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Újabb élet megmentése fűződik az Apple Watch nevéhez

Az Apple Watch egy újabb éltetet segített megmenteni, az egyik ohiói lakost figyelmeztette arra, hogy magas a nyugalmi pulzusa és segített diagnosztizálni a szívbetegségét.

Zachary Zies, 25 éves, friss diplomata az Ohio Állami Egyetemen, hosszú ideje szenvedett Friedreich-ataxiától, ami egy ritka genetikai betegség. Hatással lehet az agyra, a gerincvelőre és a szívre, ami beszédzavarokat és nehézségeket okozhat többek között a gyaloglásban is.

Nemrégiben Zies szívével kapcsolatos problémát fedezett fel az Apple Watch. Az óra tájékoztatta Zeist arról, hogy magas nyugalmi pulzusa (210 ütés / perc) és a rendkívül magas pulzusszám az alapvető egészségügyi problémák egyik mutatója. Az értesítés alapján Zeis kapcsolatba lépett egészségügyi szolgáltatójával, és pitvari abláción esett át.

Az Apple Watch küldött egy értesítést, hogy valami nincs rendben, és segítséget kell kérnem, hátha valami baj van.
Zies

Az Apple számos olyan funkciót tett az Apple Watchba, amely figyelmezteti a felhasználókat a pulzusukra, beleértve a szabálytalan szívritmus-értesítéseket is. Ezek az értesítések tartalmazzák azokat az eseteket is, amikor a pulzusszám hosszabb ideig előre meghatározott szint fölé vagy alá emelkedik, és nem edzünk éppen.

Magas pulzusszám értesítés – Forrás: The Verge

Az ilyen értesítések számos életet segítettek már megmenteni az évek során, például egy oklahomai tinédzsert 2019-ben akit 190 bpm-es pulzusra figyelmeztett az óra, miközben csak ült az osztályteremben, és később kiderült, hogy szupraventrikuláris tachycardiában szenved. 2018-ban egy férfit magas pulzusra riasztottak, ami arra késztette, hogy felkeresse az orvosát, aki pitvarfibrilláció diagnosztizált.

Az Apple Watch egészségügyi előnyei, beleértve a pulzusértesítéseket, az esés észlelését és a felhasználók erőfeszítéseinek ösztönzését az aktívabb életre kétségtelenül sokat tesz az emberiség egészsége érdekében.

Veletek már előfordult, hogy jelzett az óra?

Forrás: AppleInsider
Borító: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Megjelent a watchOS 9

Anikó

Megjelent az iOS 16

Anikó

Érkeznek az Apple Far Out eseményének legnagyobb bejelentései

Anikó