IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Újabb eszközök estek ki a Spatial Audio támogatásából

Az Apple egy támogatási dokumentum frissítésében tisztázta, hogy mely készülékei támogatják a Spatial Audio lejátszást az Apple Musicban. Míg az Apple korábban azt mondta, hogy a régebbi készülékek, például az iPhone XR és az iPad Air 3 támogatják a Spatial Audiót az Apple Musicban, úgy tűnik, ez végül nem így van.

Először Holger Eilhard szúrta ki a Twitteren, hogy az Apple ma változtatta meg a támogatási dokumentumot, hogy egybeessen az Apple Music for Android frissítésével. 

A mai frissítést megelőzően a támogatási dokumentum azt jelezte, hogy a Dolby Atmos-szal rendelkező Spatial Audio az Apple Musicban támogatott a:

Az iPhone XR vagy újabb modellek beépített hangszórója (az iPhone SE kivételével), 3. generációs vagy újabb, 12,9 hüvelykes iPad Pro, 6. generációs vagy újabb, 11 hüvelykes iPad Pro, 3. generációs vagy újabb iPad Air vagy 5. generációs iPad mini

A mai változtatással azonban az Apple most már azt mondja, hogy az Apple Music Spatial Audio támogatott a következőkön:

Az iPhone XS vagy újabb modellek beépített hangszórója (az iPhone SE kivételével), 3. generációs vagy újabb, 12,9 hüvelykes iPad Pro, 11 hüvelykes iPad Pro vagy 4. generációs vagy újabb iPad Air.

Ez azt jelenti, hogy az Apple Music Spatial Audio valójában nem támogatott az iPad mini 5, az iPhone XR, illetve a hagyományos iPad 6, iPad 7 vagy iPad 8 készülékek esetében.

Amint azt a MacRumors megjegyezte, az Apple Music webhelye egy ponton még azt is jelezte, hogy a Spatial Audio az iPhone 7 vagy újabb iPhone 7 készüléken működik, de ezt júniusban megváltoztatták, és azt mondták, hogy az iPhone XR vagy újabb készülékeken. Az Apple valószínűleg hamarosan frissíti az Apple Music weboldalát, hogy az ismét tükrözze a mai támogatási dokumentumban bejelentett változást.

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó