IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jövőre mini LED-es MacBook Airt jelenthet be az Apple

Ahogy az Apple Siliconos Macek következő generációjáról szóló pletykák körbejárták a világhálót, egyre jobb képet kaphattunk arról, hogy az Apple min dolgozik a MacBook termékcsaládban. 

Ming-Chi Kuo befektetői jegyzetében, amelyet a 9to5Mac látott, a megbízható elemző szerint egy új MacBook Airt várhatóan 2022 közepén mutathatnak be 13,3 hüvelykes mini LED kijelzővel.

Kuo egy másik befektetői jegyzetben már korábban elmondta, hogy az Apple egy új, áttervezett MacBook Airen dolgozik 2022-re, de az ütemtervről nem volt konkrétum. Most Kuo azt állítja, hogy ez a pletykált laptop hivatalosan valamikor 2022 közepén mutatkozik be, ami a 2021-es iMachez hasonlóan áprilisi megjelenésre utalhat, vagy akár a júniusi WWDC-re.

Forrás: 9to5Mac

Az elemző megismétli korábbi megjegyzését is a következő generációs MacBook Airbe érkező mini LED kijelzőről, de Kuo ezúttal azt mondta, hogy 13,3 hüvelykes képernyővel fog rendelkezni. Ez arra utal, hogy az új technológia ellenére a kijelző mérete megmarad a jelenlegi generációéval megegyezőnek. Az Apple a pletykák szerint 14 hüvelykes kijelzőt alkalmaz az új MacBook Pro esetében, de úgy tűnik, ez a trend csak a drágább laptopokra korlátozódik.

A jelentés szerint az új MacBook Airben egy továbbfejlesztett Apple Silicon chip is helyet kap. A hónap elején egy szivárogtató elárulta, hogy az új MacBook Air lesz az első Mac M2 chippel szerelt készülék, míg az év folyamán bemutatásra kerülő MacBook Pro M1X-szel – az M1 továbbfejlesztett, jobb grafikával rendelkező változatával – érkezik.

A pletykák szerint a MacBook Air jövőre jelentős átalakítást kap, akárcsak a következő generációs MacBook Pro még ebben az évben. A MacBook Air termékcsalád azonban várhatóan több színben is elérhető lesz.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó