IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Megérkeztek az idei rendszerek első publikus bétái

Bétás reggelre ébredtünk. Amellett, hogy az iOS és iPadOS 14, macOS 11, watchOS 7 és tvOS 14 rendszerei végre megérkeztek a publikus bétatesztelési fázisba, az idén még nyárra várható iOS 13.6 GM verziója is landolt a tesztelők készülékein.

Immár mindenki számára elérhetően kigurult szinte az összes júniusban belengetett funkció. Ha többet szeretnél megtudni arról, milyen újdonságokkal kecsegtet az iOS és iPadOS 14, macOS Big Sur, watchOS 7 és tvOS 14 rendszere, akkor olvasd el korábbi cikkeinket a témában.

Egy viszont biztos, valamiért főként az iPhone-ok és iPadek bétája borzalmasan népszerű az egyszeri felhasználók közt is, így kezdjük is azzal, hogyan lehet felpattintani most már hivatalosan is az éles rendszerek előfutárait.

Arról már korábban írtunk, hogyan telepíthetsz béta profilt a készülékedre, ha nem bírnád ki szeptemberig az újdonságok nélkül. Az azonban köszönőviszonyban sem volt a hivatalos publikus béta verzióval.

Ha szeretnéd most már te is a hivatalos bétát futtatni, nincs más dolgod, mint törölni a „kalóz” béta profilod és feltelepíteni a publikus bétát az Apple hivatalos megoldásával. Ehhez:

  • Látogasd meg az Apple béta szoftver oldalát iPhone-ról vagy iPadről
  • Menj a Sign Up lehetőségre
  • Kicsit lefelé görgetve a szövegben megtalálod az enroll your iOS device linket
  • Készíts biztonsági mentést az 1. pont alapján, majd töltsd le a béta profilt a készülékedre
  • Installáld
  • Sikeres telepítés esetén pedig a Beállítások > Általános > Szoftverfrissítés menüpontjában már meg is jelenik számodra az első publikus béta

Ugyanezt az enrollolást és telepítést végig csinálhatod a verzió által támogatott bármelyik iPaddel, Mackel, Apple TV-vel és még akár Apple Watchcsal is, bár jelenleg ott még a béta profil letölténél csak egy Coming Soon díszeleg. Tudni illik, ez az első év, hogy az Apple okosóráját viselők is kipróbálhatják a Watch új oprendszerét bétában, eddig ez csak a fejlesztők kiváltsága volt.

Nektek már fent volt a béta? Leváltjátok most publikusra vagy már jó az úgy, ahogy van?

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó