IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Újra HDMI csatlakozóval és SD kártyaolvasóval felszereltek lehetnek a MacBook Prók

A TF Securities elemzője, Ming-Chi Kuo szerint legalább kettő az idei évben debütáló MacBook Pro modellek közül SD kártyaolvasóval és HDMI porttal lehet felszerelve.

További részletekkel bővítette korábbi jóslatát Kuo, aki a befektetőknek szóló keddi feljegyzésében azt állította, hogy a készülékek jelentős tervezési változtatással érkeznek, amely több lehetőség kínálkozik a perifériák csatlakoztathatóságára. Az Apple az elmúlt hat évben lecsökkentette a MacBookokon található ki- és bementek számát néhány USB-C és Thunderbolt 3 portra. 

Forrás: TweakTown

A MacBook Pro széria utoljára 2015-ben foglalt magába helyet az SD kártyáknak és HDMI csatlakozónak. Az azóta készült modellekbe pedig mindent is USB-C-re cseréltek.

Kuo szerint úgy tűnik, hogy a Genesys Logic lehet a készülő SD kártyaolvasó modul kizárólagos beszállítója, és a vállalat nagyobb szerepet játszhat az Apple termékcsaládjának fejlesztésében. A cég az USB 4.0 protokoll várható hardverfrissítésének megrendeléseit is rendezheti.

Egy múlt havi jelentésben Kuo azt mondta, hogy az Apple 14- és 16”-es Mini-LED kijelzővel szerelt MacBook Pro modelleket dobhat piacra, melyek vékony kávával büszkélkedhetnek és így jobban illeszkedhetnek a vállalat modern dizájn elveihez. Az első szögletesebb formavilágú eszköz a 2018-as iPad Pro volt, melyet a tavalyi iPhone 12-es sorozat követett.

Korábban már feltámadt a MagSafe töltéstechnika is, amelynek egy újabb változatát tavaly hozták vissza az iPhone 12-es szériával. Ráadásul Kuo szerint az OLED Touch Bar helyét ismét visszafoglalják a fizikai gombok. 

Forrás: Apple Newsroom

Az elemző a megújított készülékek érkezését 2021 harmadik negyedévére teszi. Az új dizájn- és specifikációváltozások eredményeként a Kuo arra számít, hogy a MacBook eladási számai éves szinten 25% és 30% között nőnek, elérve a 20 millió értékesített egységet 2021-ben.

Forrás és borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó