IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Újra játszható lehet a Fortnite iOS-en az Nvidia segítségével

A Fortnite állítólag az Nvidia GeForce Now-ján keresztül újra játszható lesz iOS rendszeren, de persze nem olyan egyszerűen, mintha egy alkalmazást nyitnánk meg.

A Fortnite-Apple balhé egész nyáron zajlott, de őszre elcsendesült miután a bíróság mélyebb megfontolást követően is kitartott korábbi álláspontja mellett, hogy az Apple a szerződésszegés miatt joggal törölte a Fornite-ot az App Store-ból, de a fejlesztői fiókot és az Unreal Engine-t békén hagyják.

A végleges határozattal már egészen biztosak lehetünk benne, hogy ha az Epic ragaszkodik a saját fizetési rendszeréhez, akkor a Fortnite-ot maximum a jövő tavasszal kezdődő per nekik kedvező ítélete után láthatjuk viszont az App Store-on.

A BBC jelentése szerint azonban a Fortnite az Nvidia felhős játékszolgáltatásán, a GeForce Now-on keresztül elérhető lesz iOS-en is. A szolgáltatást még nem jelentették be ugyan, de elvileg karácsony előtt ez is be fog következni.

Új módszerrel, de maradhat iPhone-on – Forrás: BBC

A GeForce Now állítólag a Safari a webböngészőben fog futni, nem pedig önálló alkalmazásként, az Apple játékstreaming szolgáltatásokra vonatkozó korlátozásai miatt, amelyek megnehezítik az App Store-on keresztüli támogatásukat. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy személyes játéktárait laptopokra, mobiltelefonokra és más eszközökre továbbítsuk, amelyek egyébként nem lennének képesek maguktól futtatni őket.

A korábbi xCloud szolgáltatás támogatásának megtagadása miatt a Microsoft nyilvános köpködését követően az Apple kijelentette, hogy „a fejlesztők dönthetnek úgy, hogy az összes iPhone és iPad felhasználót elérik az interneten a Safari és az App Store más böngészőin keresztül”, ami egy kompromisszumos megoldás.

A GeForce Now mondjuk egy jobb megoldás is lenne a játékosoknak, mert az asztali PC-s verzióját streamelné, nem pedig a mobilos appon játszanának.

Te használnád a GeForce Now-t?

Forrás és borító: The Verge

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó