IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Újra lecsap a Samsung csúcskészülékeire a zöld árnyalat probléma

Visszatért a zöld árnyalatot okozó “betegség”, ami az S20 Ultránál is felbukkant! Most a Note20 Ultra és a Galaxy Tab S7/+ az áldozat.

Míg az S20 Ultránál inkább a saját gyártású Exynos processzorral felszerelt modelleknél jelentkeztek a tünetek, most inkább a snapdragonos változatoknál lépett fel a hiba. De mikor is bukkan fel a “betegség”? Számos felhasználó azt állítja: akkor figyelhető meg a zöld árnyalat, ha a kijelző egy bizonyos fényerő alá csökken. Lehet fél a sötétben a kütyü és a zöld szín megnyugtatja…

Azonban messze nem a Note 20 Ultrában helyet foglaló Super AMOLED a hibás a dologban, mivel a zöld árnyalat a vadiúj Galaxy Tab S7 és S7+-os változatokat is érinti, ami meg ugye LCD kijelzővel van ellátva. A közös pont tehát a Snapdragon 865+-os procin kívül a 120Hz-es képfrissítés. Ami elvileg ha kikapcsolt állapotban van, akkor mintha nem is lenne zöld árnyalatot okozó probléma. Szóval nem maga a Qualcomm Snapdragonja vagy a Samsung Exynosa okozza az idegesítő árnyalatot.

Jól megfigyelhető a zöld árnyalat hiba a Tab S7-nél, reméljük mihamarabb jön a szoftveres frissítés és vele a megoldás! Forrás: GSMArena

Úgy tűnik, most is a sok nullával és egyessel van a probléma. A jó hír az, ahogy előzőleg is és most is: elméletileg csak szoftveres probléma adódott, ami elvileg egy frissítés árán semmisé lesz. Valószínűleg jelenleg is sebesen dolgoznak az új, megváltó update-n. Az, hogy először az S20 Ultránál a zöld árnyalat probléma előjött, egy hiba volt de másodszorra már felelőtlenség.

Mellesleg nem csak a Samsung telefonjai “kapták” el a zöld árnyalat “betegséget” mivel többek között a Pixel 4XL, OnePlus 8 illetve korábban az Apple termékeknél is előbukkant. Előfordult, hogy a telefon túlmelegedése vagy egyéb beállítási problémák okozták a hatást. A felhasználók szerencséjére ezeknél az eseteknél is csak szoftveres gikszer volt a dologban és hamar tudták korrigálni.

Természetesen az a tény, hogy más telefongyártóknál is előfordult már ez a probléma nem teszi jóvá se a Samsung, se más hibáját. Azért csúcstelefonoknál háromszázezer forinton túl (se alatt…) ne legyenek már ilyen hibák… Annak viszont örülhetünk, hogy pár frissítéssel megoldható a zöld árnyalat “betegség”. Legalább a Note20 Ultra nem idéz elő spontán robbanást mint a Note7-es széria…

Borító: The Adventures of Vesper

Forrás: GSMArena

Te felfedezted a zöld árnyalatot az új Samsung készülékeden? Követeled vissza a pénzed vagy türelmesen vársz míg megoldják?

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó