IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Újraéled a HTC és három új készüléket dob a piacra

Középkategóriás modellek érkeznek.

A HTC régen az egyik személyes kedvenc mobiltelefon-gyártó cégem volt, 2010 környékén imádtam az összes modellt, amit kidobtak. Az első érintőképernyős telefonom egy LG KP500 volt, majd ezt követte egy iPhone 4, majd adtam egy esélyt a HTC Wildfire-nek, amibe annyira beleszerettem, hogy a következő 5 évben még vettem egy Desire X-t, egy One-t, egy Desire 620-at, majd egy M8-at. Egy M9-en még gondolkodtam 2015-ben, de helyette váltottam inkább iPhone 6-ra. A sűrű telefonváltoztatások nem a modelleket minősítik, de régen még olyan izgalmas volt, ha kijött egy új széria, mert sokkal többet tudtak az elődjeinél, aminek sosem tudtam ellenállni.

2015 után elindultak egy lejtőn, és egyszerűen már nem tudták már magukat a top gyártók között tartani. Azóta is évente kidobnak pár telefont, de egyik sem terjed el igazán, nem is nagyon lehet nálunk őket nagyobb üzletekben, vagy szolgáltatóknál kapni.

Idén szépen csöndben már kiadták a Wildfire E2-öt, ami a gyenge középkategóriát képviseli. Kijelzője 6,22 colos, 720×1560 felbontású, 276 ppi pixelsűrűséggel, ami nem a leglenyűgözőbb adat. Cserébe kapott 4G RAM-ot, 64 GB belső memóriát, Android 10 támogatást, hátsó kamerája 16 és 2, szelfikamerája pedig 8 megapixeles. Akkumulátora pedig szintén nem rossz, 4000 mAh.

Pontosan úgy néz ki, mint bármelyik középkategóriás telefon – Forrás: AndroidHeadlines

A következő 3 modell is a Wildfire családba fog tartozni. Érkezik a HTC Wildfire E Lite, E Ultra és az E Star. Sajnos nincsenek még érdemleges információink arról, hogy mikor jönnek pontosan, vagy hogy mit fognak tudni. Az viszont elég egyértelmű, hogy nem nagyon számíthatunk egy erősebb modellre, mint a Wildfire E2, ugyanis azt előre kijelentették, hogy az összes telefon belépő/közép kategóriás lesz.

Az viszont biztos, hogy Európában lehet majd kapni őket, míg Amerikában nincsenek erre vonatkozó információk. Oroszországban viszont még mindig viszonylag erős a HTC piaca, a Wildfire E2 is ott debültált először.

Neked volt régen HTC telefonod?

Forrás és borító: PhoneArena

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó