IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

USB-C-re kell váltania az Apple-nek, ha tényleg szeretne a környezetért tenni

Szép dolog, hogy tenni szeretne az almás cég a környezetért, de ehhez az kéne, hogy ők is hozzájáruljanak az univerzális töltők világához.

Még azok körében is óriási felbolydulást keltett a tény, hogy a vállalat kiveszi az iPhone-ok dobozából az EarPodsokat és hálózati töltőadaptereket, akik vagy egy tucat bontatlan kiegészítőt őrizgetnek a fiókban.

Az Apple döntése szerint ugyanis fali töltőket és fülhallgatókat már nem csomagolnak helyből az új iPhone 12 dobozaiba, ami egyértelműen spórolás számukra, de hogy ez mennyire jó a bolygó számára, az nehezebb kérdés. A lépés ugyanis megtakarítást jelent a vállalat számára, azonban a környezeti előnyök egy részét ellensúlyozhatja, ha az emberek külön vásárolnak fülhallgatót és töltőt, csomagolással, szállítással, mindennel együtt.

Az Apple szerint nem csupán a műanyaghulladékot tudják így csökkenteni, de a dobozok méretcsökkenésének köszönhetően az ökológiai lábnyomuk is kisebb lett. Viszont erre létezne egy sokkal, de sokkal jobb megoldás is, amivel tényleg sokat tehetnének a környezetért. Ez pedig a csak általuk használt Lightning kábelek teljes elhagyása.

Ízlésesebb a Lightning, de fel kéne függeszteni a különcködést – Forrás: Candid

Ha egy univerzális kábel lenne a telefonokhoz, akkor egy idő után azt is ki lehetne hagyni a dobozból, és mivel már vaskos használati útmutatót sem kapunk a telefonhoz, csak egy vékonyabb dokumentációt, így konkrétan csak a telefon lenne a dobozban. Ami valljuk be borzasztóan praktikus, mini csomagoláshoz vezetne és még több spóroláshoz.

Az tény, hogy az USB-C sem egy tökéletes megoldás, tekintve alapból, hogy mennyire borzalmas neve van (Type-C-nek is szokták hívni) és hogy teljesítmény és minőség szempontjából messze jobb a Lightning, de az USB szabványokhoz képest még mindig a C a legjobb. Az pedig csak hab a tortán, hogy akkor egy töltő tényleg mindenhez jó lenne otthon.

Te bánnád, ha az Apple USB-C-re váltana?

Borítókép: The Verge

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó