IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Vajon hány prototípus kell egy új fülhallgató megalkotásához?

Elég tökösnek kell lenni ahhoz, hogy egy új termék fejlesztésekor visszaugorjon az ember teljesen az elejére és leüljön a rajztáblája mellé, hogy valami újat alkosson. A Galaxy Buds Live esetében pont így tett a Samsung, és úgy tűnik, ez remek ötlet volt.

Vették a fáradságot – és a bátorságot – és szakítottak a Galaxy Buds+ formájával, annak érdekében, hogy egy teljesen új és egyedi designt hozzanak létre. Az pedig már csak hab a tortán, hogy az új fülhallgatók sokkal kényelmesebbre sikerültek az első tesztek alapján, mint az elődeik és sok más versenytárs a piacon.

Forrás: Samsung Newsroom

Egy mostani interjúban a Samsung képviselői rövidke bepillantást engedtek a kulisszák mögé, hogyan is alakult a Galaxy Buds Live projekt, mire elérték a fülhallgatók a végső formáikat.

A kis bab formájú fülesekből nem kevesebb, mint 80 prototípus és 320 mockup készült a fejlesztés során, míg végleges formát öltöttek a Galaxy Buds Live fülbogyók. Gondolhatnánk, hogy 80 és 320 egészen nagy számok, azonban a Samsung azt a célt tűzte ki maga elé, hogy olyan fülhallgatót szeretnének gyártani, amik elég kényelmesek ahhoz, hogy a legtöbb felhasználó igényét kielégítsék.

Forrás: Samsung Newsroom

A fejlesztés közben arra is rájöttek, hogy az olyan agybadugós fülesek, mint a Galaxy Buds+ baromi jó hangzási élményt nyújtanak, azonban hosszú távon viselésük kényelmetlenné válhat. És ez bizony sok felhasználó számára eltántorítólag hathat, hogy mégse használják tök klassz fülesüket.

Ezt a problémát (is) szerették volna áthidalni a Buds Live tervezése közben. És mivel ahány ember, annyi fül, muszáj volt néhány kompromisszumot megkötniük. A hangzás mellett pedig egyértelműen a folyamatos kényelmet volt a legnehezebb tető alá hozni. Fel is állítottak hozzá helyből egy 3000 fős tesztcsoportot. Amikor legalább tízből nyolc tesztelő pozitív választ adott egy-egy designverzióra, akkor a Samsungosok még nem álltak le, úgy akarták tovább fejleszteni a modelleket, hogy a maradék két ember is elégedett legyen a végére.

Forrás: Samsung Newsroom

De nem csak a kis babokat kellett fejleszgetni, hanem a töltőtokot is. Itt is számtalan formát kipróbáltak, az eredeti ötlet szerint a tokot is szerették volna bab/vese formájúra alakítani. Ebből is csináltak vagy 30 prototípust, de végül maradtak a szögletes formánál lekerekített élekkel és sarkakkal.

A vállalat designere, Youngsang Jang szerint a Galaxy Buds Live fülesek olyanok mint egy-egy kis ékszer, ehhez mérten a tok is ékszerdobozra hajaz. A Misztikus Bronz, Fekete és Fehér színvariánsokat úgy választották ki, hogy a fülesek passzoljanak a múlt héten bemutatott új termékekhez. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a fülesek 20%-ban újrahasznosított anyagból készültek.

Forrás: Samsung Newsroom

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó