IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Valóban érkezik a High Power Mode, de…

Az Apple azt szeretné, ha az új M1 Max MacBook Próra úgy gondolnánk, mint egy vadállatra – a reklámban brutális [állatnak] nevezik -, és a hamarosan megjelenő macOS Monterey, amely az új Macek mellé kerül még inkább felszabadítja a teljes potenciált. 

A MacRumors munkatársa, Steve Moser felfedezett egy új „High Power Mode” üzemmódot az operációs rendszer legutóbbi béta kiadásában, amely képes optimalizálni a teljesítményt, hogy jobban támogassa az erőforrás-igényes feladatokat, és a jelek szerint felpörgeti a ventilátort, hogy ezt kompenzálja. Az Apple megerősítette a MacRumorsnak, hogy az üzemmód valóban létezik.

A MacRumors értesülései szerint az új funkció kizárólag a 16 hüvelykes MacBook Pro M1 Maxszal működik, bár a 14 hüvelykes MacBook Prót is be lehet konfigurálni ezzel a chippel. A jelek szerint az M1 Pro vagy az eredeti M1 modellekkel sem működik, így a funkcióért a milliós MacBookok környékére kell kacsintgatni.

Érdekes lesz látni, hogy ez a nagy teljesítményű üzemmód további teljesítményt szabadít-e fel, vagy valóban szükség van-e rá ahhoz, hogy a vállalat állítása szerint a színpadon hosszabb időn keresztül olyan eredményeket érjünk el, mint amilyeneket a vállalat állít. 

Az Apple-nek a múltban is voltak alkalmi problémái a thermal throttlinggal, például 2018-ban, amikor egy Core i9-es MacBook Pro tartós terhelés alatt lassabb lett, mint a Core i7-es változat, bár az Apple szerint ez a probléma egy hibára vezethető vissza, és egy frissítéssel javították.

Az Apple mostanában nagy figyelmet fordít a hőelvezetésre. A 2020 M1 MacBook Air és a 2020 M1 MacBook Pro között a legnagyobb különbség a ventilátor volt, és ez jelentős különbség volt, mivel az extra hőtér miatt a Pro hosszabb ideig tudta fenntartani a csúcsteljesítményt. Ezért nem vagyok meglepve, hogy ez a nagy teljesítményű üzemmód kizárólag a 16 hüvelykes modellre vonatkozik.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó