IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Valóban változhat az iPhone 13-ban a notch mérete

Egy modellben, mely akár lehetne is az “iPhone 13 Pro Max” már szerepel mutatóba egy más méretű, az iPhone 12-től kisebb bevágás.

Az “iPhone 13” esetében az Apple várhatóan összezsugorítja a kijelző tetején lévő notchot, amit úgy érnek el, hogy a hangszórónyílást az elülső üveglap szélére tolják. Egy másik, állítólag az iPhone következő generációját ábrázoló modellben a bevágás ismét sokkal kisebbnek tűnik, mint az iPhone 12-ben.

A Kínából küldött modellt, az Unbox Therapy YouTube-csatorna úgy harangozott be, mint “az eddigi legközelebbi, legjobb bepillantást az iPhone következő generációjába”. A készüléket nem funkcionális mockupként vagy modellként írják le, de úgy vélik, hogy ugyanúgy néz ki, mint amilyen a végleges termék lenne.

Az “iPhone 13 Pro Max” modell és a meglévő iPhone 12 Pro Max között talált változások közül a két legfontosabb a notchra és a hátlapi kamerákra vonatkozik.

Forrás: AppleInsider

A notch a többi kiszivárgott információhoz hasonlóan úgy változhat, hogy a fülhallgató hangszórónyílása az üveg szélére kerül, feljebb tolva az iPhone-on, hogy a többi alkatrész középre kerülhessen. A kisebb bevágással több hely marad a notch mindkét oldalán, ami nagyobb hasznos kijelzőterületnek felel meg.

Ami a tényleges szélességi méréseket illeti, aziPhone 12 Pro esetében a notch 34,62 milliméter széles. A dummy látszólag 26,31 milliméter széles bevágással rendelkezik, ami összességében majdnem egy centimétert lefarag a szélességből.

A hátlapi kamerák esetében a kamu modell változtatásai kissé szélesebbnek tűnnek, mint az iPhone 12 Pro Max kamerái. Bár mérés nem készült az egyes kamerákat körülvevő kameradudorok összehasonlítására, úgy tűnik, hogy a modell a jelenlegi generációs változathoz hasonló, annak ellenére, hogy szélesebb kameramodulokat használ.

Bár a prototípus egy valódi iPhone rendkívül valósághű másolatának tűnik, nincs garancia arra, hogy bármelyik fizikai méret valóban megegyezik majd a végleges termékkel, amelyet az Apple ősszel fog csak megerősíteni. Ez legfeljebb a létező pletykák és kiszivárgások, valamint a jelenlegi zászlóshajó modell specifikációi alapján készült legjobb tipp.

Forrás: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó