IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Van, hogy neked sem tölt a MacBookod? A hiba nem te készülékedben van!

Sőt, nincs is egyáltalán hiba, inkább csak rosszul megválasztott kifejezés van.

A macOS 10.15.5-ben bemutatott, Battery Health Management (Akkumulátorállapot-kezelés) funkció legfőbb célja, hogy meghosszabbítsa készülékeink akkumulátorának élettartalmát úgy, hogy folyamatosan monitorozza a hőmérsékleti változásokat és megtanulja töltési szokásainkat.

Azonban az új menedzsment funkciónak van egy aprócska hibája. Amikor éppen aksivédelmi okokból nem vesz fel áramot a készüléked, akkor a „Not Charging” státuszt jeleníti meg jelenleg.

Ami való igaz, mivel a gép tényleg nem tölt, azonban az elnevezés kicsit megtévesztőre sikerült. Sokan pánikközeli állapotba kerülve már a töltőjüket is lecserélték – ami, mint tudott, nem éppen aprópénz –.

Erre már muszáj volt a vállalatnak egy „közelményt” kiadnia, a legújabb support dokumentumban szerepel is erre vonatkozó információ.

Beállításoktól függően a Mac átmenetileg szüneteltetheti a töltést, hogy segítsen kalibrálni az akkumulátor állapotának kezelését. Ez a szolgáltatás az akkumulátor élettartamának javítására szolgál.

Apple Support

Tehát az, ha nem tölt a Maced bekapcsolt Battery Health Management opció mellett gyakorlatilag teljesen normális. De akkor vajon honnan tudja az ember, ha éppen tényleg tönkre ment valami, mert persze akkor is ugyanezt írja ki a gép.

Van egy olyan sanda gyanúm, hogy a következő update-nél ez már változni fog…

Forrás: Apple Support

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó