IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

BeTikTokosodik a Snapchat

A népszerű videómegosztóhoz hasonlóan a Snapchat is bevezeti a zene hozzáadását.

A Snapchat is nagyon irigykedik a TikTok töretlen népszerűségére, és igyekeznek minél több felhasználót rábírni arra, hogy használják a sárga szellemes alkalmazást is. Most azt találták ki, hogy ők is bevezetik azt a lehetőséget, hogy a rögzített, szintén rövid videóhoz populáris számokat adjanak hozzá.

Arra nem lesz ugyan lehetőség, hogy ezt egy gyűjtőoldalon más felhasználók számára is eljuttassák, de a Snapchat nem is erről szól. Ők kifejezetten azt szeretnék, ha a barátainknak küldenénk ezeket a vicces, immáron zenés videókat, és hogy a felhasználók kiélhessék a kreativitásuk.

Hamarosan zenét is adhatunk a snapjeinkhez – Forrás: 9to5Mac

A Snapchat szóvivője persze tagadta, hogy ezt az új feature-t azért vezetnék be, hogy lenyomják a TikTokot, szerintük ezeknek a fajta tartalmaknak a közeli barátok számára kéne készülnie (ebben mondjuk egyetértünk velük), és nem pedig a nagyvilág random embereinek.

Persze az ilyen újításoknál nem utolsó szempont, hogy ne keveredjen szerzői jogi vitába a Snapchat, ezért bejelentették, hogy a Warner Music Group, az Universal Music, Merlin és egyéb fontosabb kiadók könyvtáraiból lehet majd válogatni.

Nem mehetünk el amellett sem szó nélkül, hogy a Snapchat ezzel az újítással szeretné kihasználni az USA és a TikTok közötti jelenlegi harcot. Donald Trump ugyanis ki fogja tiltani az appot az országból, ha az nem kerül az amerikai Microsoft kezébe, amiről szeptember 15-ig van lehetőségük tárgyalni.

Az új feature mondjuk nem most fog érkezni, ősz második felében vezethetik be, de Új-Zélandon és Ausztráliában már mától működik a dolog.

Te használod még a Snapchatet?

Forrás: 9to5Mac
Borító: TechCrunch

Kapcsolódó cikkeink

Donald Trump vs. Social Media – a volt elnök mindenkit is beperelne

Anikó

TikTok-szerűvé válhat az Instagram

Anikó

Feltámad a Tamagotchi!

Anikó