IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Végre itt a YouTube PiP iPhone-on, de…

Az iOS 14-gyel tavaly az Apple bevezette a Picture-in-Picture funkciót, amellyel egy lebegő ablakban nézhetünk videókat, miközben más feladatokat végzünk. A YouTube alkalmazás végre iPhone-on és iPaden is támogatja a PiP-t.

A Picture-in-Picture (PiP) lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy YouTube-videókat nézzenek egy kis mini lejátszóban, miközben egyidejűleg a YouTube alkalmazáson kívül is böngészhetnek a mobileszközükön. Elkezdtük a PiP bevezetését a YouTube Premium tagok számára iOS-en, és tervezzük a PiP bevezetését az összes amerikai iOS-felhasználó számára is.

A Google ma megerősítette, hogy a Picture-in-Picture bevezetésre kerül az iOS alkalmazást használó összes YouTube Premium tag számára világszerte.

Néhány felhasználó (mint alább látható) már használja is a YouTube PiP-t az iPhone-ján és iPadjén. Azonban még nem terjedt el széles körben, nem mindenki számára működik a lehetőség.

Közben a YouTube “tervezi, hogy az összes amerikai iOS-felhasználó számára is elindítja a PiP-t”. Akárcsak az Androidon, ebben az esetben az ingyenes felhasználók számára a lejátszás továbbra is reklámokat tarkított lesz, és az ingyenes PiP nem fog működni az USA-ban a zenei tartalmak esetében. Kicsit shady az egész.

A használathoz játsz le egy videót a YouTube alkalmazáson belül, majd a képernyőn felfelé húzva a gombot térjen vissza a kezdőképernyőre. A jobb felső sarokban egy apró ablak jelenik meg a lejátszás/szünet és a visszatekerés/előretekerés vezérlésével. Jelenleg a Premium tagok kilépéskor továbbra is hallják a háttérben lejátszódó hangot. A teljes alkalmazáshoz való visszatéréshez és a bezáráshoz is van egy szabványos gyorsbillentyű, a nagyításhoz/ kicsinyítéshez pedig csippenthetsz.

A kép a képben funkció nagyon hasznos nagy képernyőkön, például táblagépeken, és nagyszerű multitaskingot tesz lehetővé jegyzetelés esetén.

Kapcsolódó cikkeink

Megjelent az iOS 16

Anikó

Az iPhone XR-re hajazhat az új SE

Anikó

Végre visszatért a töltöttség százalékos kijelzése az iPhone-okon, de miért így?!

Anikó