IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Végre itt a YouTube PiP iPhone-on, de…

Az iOS 14-gyel tavaly az Apple bevezette a Picture-in-Picture funkciót, amellyel egy lebegő ablakban nézhetünk videókat, miközben más feladatokat végzünk. A YouTube alkalmazás végre iPhone-on és iPaden is támogatja a PiP-t.

A Picture-in-Picture (PiP) lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy YouTube-videókat nézzenek egy kis mini lejátszóban, miközben egyidejűleg a YouTube alkalmazáson kívül is böngészhetnek a mobileszközükön. Elkezdtük a PiP bevezetését a YouTube Premium tagok számára iOS-en, és tervezzük a PiP bevezetését az összes amerikai iOS-felhasználó számára is.

A Google ma megerősítette, hogy a Picture-in-Picture bevezetésre kerül az iOS alkalmazást használó összes YouTube Premium tag számára világszerte.

Néhány felhasználó (mint alább látható) már használja is a YouTube PiP-t az iPhone-ján és iPadjén. Azonban még nem terjedt el széles körben, nem mindenki számára működik a lehetőség.

Közben a YouTube “tervezi, hogy az összes amerikai iOS-felhasználó számára is elindítja a PiP-t”. Akárcsak az Androidon, ebben az esetben az ingyenes felhasználók számára a lejátszás továbbra is reklámokat tarkított lesz, és az ingyenes PiP nem fog működni az USA-ban a zenei tartalmak esetében. Kicsit shady az egész.

A használathoz játsz le egy videót a YouTube alkalmazáson belül, majd a képernyőn felfelé húzva a gombot térjen vissza a kezdőképernyőre. A jobb felső sarokban egy apró ablak jelenik meg a lejátszás/szünet és a visszatekerés/előretekerés vezérlésével. Jelenleg a Premium tagok kilépéskor továbbra is hallják a háttérben lejátszódó hangot. A teljes alkalmazáshoz való visszatéréshez és a bezáráshoz is van egy szabványos gyorsbillentyű, a nagyításhoz/ kicsinyítéshez pedig csippenthetsz.

A kép a képben funkció nagyon hasznos nagy képernyőkön, például táblagépeken, és nagyszerű multitaskingot tesz lehetővé jegyzetelés esetén.

Kapcsolódó cikkeink

Ezért késnek az automatikus iOS frissítések

Anikó

Még nagyobb lehet az iPhone 14 kameradudora

Anikó

A kijelző alá kerülhet a Face ID az iPhone 15-ben

Anikó