IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Végre lecserélhetjük az alapértelmezett Safarit és a Mail klienst

Az iOS 14 és iPadOS 14 frissítések elhozzák a megváltást: leválthatjuk a Safarit és a Mailt, mint alapértelmezett lehetőséget.

A hétfői WWDC sok újdonságot tartogatott: megújuló iOS és iPadOS érkezett, melyek a widgetek és az ezek miatt sokkal nagyobb testreszabhatóságot megengedő kezdőképernyők kinézete miatt sokak szerint elkezdtek “androidosodni”. Igaz, ami igaz, eddig ez a vonal a Google-re volt jellemző, ráadásul sokan pont emiatt szerették az egyik vagy a másik platformot.

Arról viszont kevés szó esett, hogy érkezik egy újabb opció, mely megbontani készül az eddigi határokat. Ez egyrészt meglehetősen régóta ott csücsül az Apple rajongók kéréseinek listájának tetején, másrészt ez nem véletlen, hisz szintén egy olyan beállításról beszélünk, mely sziklaszilárdan jelezte eddig, hogy mely ökoszisztémát érdemes itt preferálni.

Forrás: Business Insider

Az iOS 14 és az iPadOS 14 ugyanis megengedi majd a felhasználóknak, hogy az alapértelmezetten beállított böngészőt (Safari) és levelezőt (Mail) másikra cseréljék, például a Chrome-ra és a Gmailre. Az persze eddig sem volt gond, hogy a mindennapokban ezeket az appokat használjuk, ám amint szembejött egy email link vagy egy web link, a készülék automatikusan a natív alkalmazást nyitotta meg. Ez még akkor is idegesítő egy idő után, ha egyébként nem elvakult Chrome/Gmail felhasználók vagyunk, így sokan kénytelen-kelletlen átálltak az általuk kevésbé használt, de legalább felhasználóbarát gyári megoldásra.

Szeptembertől – az új oprendszerek várható érkezését követően – azonban ez orvosolható lesz, mindenki átállhat a saját maga által kedvelt kliensre. Azt egyelőre nem tudni, pontosan mely opciók lesznek választhatóak, bár valószínűleg a Safari/Chrome és a Mail/Gmail kombinációk a célcsoport 95%-át egyébként is lefedik. Az már csak hab a tortán, hogy ezzel egy Apple-Google rendszerváltás sokkal egyszerűbbé válik a jövőben.

Forrás: Business Insider

Szerinted mennyire jó az irány? Előbb a widgetek, aztán ez…

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó