IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Vélemény: az iOS 14 három legjobb funkciója

Még csak pár nap telt el, de a bétákon keresztül én már teljesen belebolondultam az iOS 14-be. Találtam is egyből egy rakat olyan funkciót, amik eddig nem is tudtam, hogy mennyire hiányoznak.

Back Tap über alles

Az eredetileg Kisegítő funkcióként listázott opció lehetővé teszi hogy a készülék hátulján dupla vagy tripla koppintáshoz különböző akciókat rendeljünk.

Már, első olvasatra is tök hasznosnak tűnt. Szerettem a Home gomb tripla megnyomásához hozzárendelt opciókat is, most egy kicsit ez köszön vissza a hátlap kopogtatásával. Ráadásul nem csak egy-két kóbor lehetőség közül választhatunk. Először frankón fejtörést okozott, hogy mit is állítsak be, mi lenne a leghasznosabb számomra. Szerintem még nem is találtam meg a végleges kombót.

iOS 14 alatt a lehetőséget a Settings > Accessibility > Back Tap alatt találod meg.

A Vissza gomb hosszú megnyomása

Tudom, hogy ódivatúnak számít, de én nagyon szeretem azokat a weboldalakat, amiken megjelenik a breadcrumbs, és lehetőségem van arra, hogy lássam, éppen hová kóboroltam el a menüben, hogy aztán könnyen visszatalálhassak a kiindulási ponthoz.

Ugyanezen az elven mindig is utáltam, hogy ha elsüllyedtem a telefon menüjének legaljára, akkor ötvenszer kellett megnyomnom a Vissza gombot, hogy kijuthassak például a Beállítások főmenüjébe.

Na, kérem alássan, vége szakad a kálváriámnak: az iOS 14-gyel megérkezett a Vissza gomb hosszan megnyomásának lehetősége, ami egy dropdown menüben végződik. Itt azonnal kiválaszthatod pontosan hová szeretnél visszanavigálni a menüstruktúrában.

Feltöltött az Apple Watchod

Tudom, egyéni szociális problémám, de én még mindig egy Apple Watch Series 1-gyel nyomom, így már megesik, hogy Watch-években mérve öregecske órámat nem csak éjszaka, de nappal is töltenem kell. Így számomra nagyon hasznos funkció, ha végre szól a telefon, hogy feltöltött az óra, újra a kezemre vehetem.

Van egy olyan érzésem, hogy erre azoknak is szüksége lesz, akik gyakran használják majd az alvásmonitorozást.

Az iOS 14 bétájának sikere után úgy döntöttem, hogy a Big Surt is felrakom. Nemsokára jövök a tapasztalatokkal!

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó