IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Fordított vezeték nélküli töltés az iPhone 13-ban? Na ne!

Az Apple azt tervezi, hogy egy “kissé nagyobb” vezeték nélküli töltőtekercset is beépít az idei iPhone 13-as termékcsaládba, ami nemcsak jobb hőkezelést és nagyobb teljesítményt eredményez, hanem Max Weinbach új pletykája szerint a fordított vezeték nélküli töltés felé is utat törhet.

A pletyka szerint az Apple azt tervezi, hogy a fizikai vezeték nélküli töltőtekercset nagyobbra tervezi ebben a következő iPhone-ban, ami növelné a felületet, ahol vezeték nélküli töltést lehet előidézni. Weinbach korábban már beszámolt arról, hogy a 2021-es iPhone-ok erősebb MagSafe mágnesekkel lesznek ellátva, ami a mai pletykában megismétli, hogy ez lehet az oka a megnövelt tekercsméretnek.

Weinbach azt is feltételezi, hogy a megnövelt tekercsméretet a fordított vezeték nélküli töltéshez lehetne használni, ami lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy a vezeték nélküli töltéssel kompatibilis eszközöket, például az AirPodsokat az iPhone hátuljára helyezve tölthessük.

Februárban a Bloomberg munkatársa, Mark Gurman azt nyilatkozta, hogy a fordított vezeték nélküli töltési képességek valószínűleg nem érkeznek meg az iPhone-okba a “közeljövőben”. Annak ellenére, hogy az Apple visszatartotta a funkció hivatalos bejelentését, a 2020-as iPhone-okra vonatkozó FCC-jelentésekből az év elején kiderült, hogy az iPhone 12 termékcsalád minden modellje tartalmazza a más eszközök, például az AirPods (második generációs), az AirPods Pro vagy az újabb Apple Watch modellek fordított vezeték nélküli töltési képességét.

Nemrégiben a Bloomberg arról számolt be, hogy az Apple a következő generációs iPad Pro 2022-ben megjelenő változatához tervezi a fordított vezeték nélküli töltés képességét. A fordított vezeték nélküli töltés jelentősen lemeríti a készülék akkumulátorát, és az Apple úgy érezheti, hogy a funkciónak egy iPad Próban nagyobb értelme lenne, köszönhetően a nagyobb akkumulátornak, mint egy iPhone-ban.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó