IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Videón a 8 és 16 GB RAM-os új MacBook Prók teljesítménykülönbsége

Minden M1-es chippel szerelt új MacBook Pro és MacBook Air ugyanazzal a processzorral érkezik, így nagyon variálni nem sok mindennel lehet, csak az tárhellyel és a memória modullal. Vajon tényleg szignifikáns a különbség a 8 és 16 GB RAM-mal ellátott készülékek teljesítménye közt?

A videó egy sor tesztet tartalmaz a Geekbenchtől, a Cinebenchen át a RAW exportig. Míg a Geekbench és Cinebench akkora óriási különbséget nem hoz, addig a más, RAM-használat kimaxolására tervezett izzasztást már hatásosabb volt. Sőt, a Max Teches XCode-os teszten a 8 GB-os modell még jobban is teljesített erősebb társánál.

Forrás: Max Tech

A legnagyobb különbséget a 8K RAW R3D 4K-s exportja hozta. Itt a 8 GB-os MBP 13,57 másodperces teljesítményt hozott. A 16 GB-os verzió viszont rendesen odapörkölt egy 5,59 másodperces eredménnyel, ami pariban van a 2019-es 16”-es i9-es MacBook Pro teljesítményével, csak ott mindehhez kellett 32 GB.

Forrás: Max Tech

Kis különbség tapasztalható a 4K-s export tesztben és a Lightroom Classic RAW exportban. De az eredmények meglepően egyformák voltak.

Forrás: Max Tech

Ami viszont sokkal durvább, hogy a ventilátorok szinte fel sem pörögtek a tesztelés alatt, ez viszont óriási különbség a korábbi modellekhez képest, amik bár hozták a feladatot, gyakorlatilag majd’ elrepültek az asztalról.

Forrás és borítókép: Max Tech

Kapcsolódó cikkeink

Véget ért egy korszak – leáldozott az utolsó iPod csillaga is

Anikó

Egyre nagyobb teret nyernek a szolgáltatások és reklámok az Apple portfoliójában

Anikó

Idén már tényleg jöhet a testhőmérséklet-érzékelő az Apple Watchba

Anikó