IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Érkezik az új Google Fit a Wear OS-hez is!

A Google megújította a Fitnesz alkalmazás Wear OS felhasználói felületét és egyéni célokat hozott létre.

Múlt héten jelentette be a Google, hogy érkezik egy komolyabb Fitnesz app frissítés az Android, az iOS és a Wear OS eszközök számára. A kezdőképernyőn nem csak a legutóbbi pontok és lépések számítanak, hanem most már mutatni fogja a legutóbbi edzéseket is, és nyomon követhetjük a pulzusunk, a súlyunk és a vérnyomásunk, ha van erre alkalmas eszközünk. Mostantól megoszthatjuk ezeket a az adatokat a barátainkkal és a családtagjainkkal is, jó kis motiváció lehet például egy kis home office kihívás.

A Wear OS oldalra a Google új parancsikonokat ad, például egy új edzéscsempét, egy új időjáráscsempét és egy új légzőcsempét. A Breathe Tile például irányított légzési gyakorlatokkal segít a nyugalom elérésében.  Ha ezt szeretnénk a szabadban csinálni, akkor a Weather Tile pedig megmutatja, milyen idő lesz.

Az edzéskövetés egyszerűbb felhasználói élményt és friss új dizájnt kap. Alul egy új „zászló” gomb segítségével beállíthatjuk az öt cél egyikét, amire alapoznánk az edzésünket: Kalória, Távolság, Szívpontok, Idő vagy Egyéb cél.

Az új felület – Forrás: 9to5Google

Beállítás után a cél középen jelenik meg a megújult „Statisztikák” képernyőn. Minden nagyobb és jobban pozícionálva van és a célkitűzések középre kerültek. Minden kilométer után kapunk egy zöld értesítést az időnkkel és a teljesítményünkkel.

Balra csúsztatva alapértelmezés szerint a kalória jelenik meg középen, de ezt megérintve a lépések, az idő és a Szívpontok között is görgethetünk. Ennek a képernyőnek a tetején egy pulzusmérő és BPM található.

Ezek az módosítások a héten kezdődnek, a Wear OS Google Fitnesz alkalmazás frissítéseként.

Ti használjátok a Google Fitneszt?

Forrás és borító: 9to5Google

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó