IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Villám sebességgel lehetetlenítette el a jailbreakelést az Apple

Az iOS és iPadOS 13.5 megjelenése után egy-két nappal beszámoltunk róla, hogy már elérhetővé is vált újra a rendszerek jailbreakelési lehetősége az Unc0ver szoftver segítségével. Az Apple most villám sebességgel zárta be a kiskaput a lehetőség előtt.

Az Apple csak kisebb biztonsági frissítésként jelölte meg a 13.5.1-es verziót, ami azért minden felhasználó számára melegen ajánlott. Ezzel egy időben a nem hivatalos Apple Software Updates névre hallgató Twitter felhasználó már ki is szúrta, hogy az új verzióra frissírve az Unc0ver jailbreak eszköze nem is működik.

Az Apple támogatási oldaláról kis is derül, hogy a biztonsági frissítés befoltozza a CVE-2020-9859 számú sebezhetőséget, megakadályozva ezzel bármilyen tetszőleges kód futtatását kernel hozzáféréssel.

Forrás: Apple Support

Az Apple az alábbiakat mondja a frissítésről:

Az iOS (és iPadOS) 13.5.1 fontos biztonsági frissítéseket tartalmaz, és javasolt az összes felhasználó számára.

Előfordulhat, hogy néhány funkció nem érhető el minden régióban vagy az összes Apple eszközön. Az Apple-szoftverfrissítések biztonsági tartalmával kapcsolatos tudnivalókért, kérjük, látogasson el a következő webhelyre: https://support.apple.com/kb/HT201222

Nem csoda, hogy a jailbreakelés lehetőség igen hamar le lett ikszelve. Mindamellett, hogy a felhasználók számára élvezetes lehet, hogy valamivel több kontrollt kapnak a készülékük felett, mint amit az Apple engedélyez, a jailbreakelés továbbra is elég nagy biztonsági rések kihasználását jelenti az Apple készülékein, amit a vállalat nem néz annyira jó szemmel.

Forrás: Apple
Forrás: Apple

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó