IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Folytonosság – Hívások indítása és fogadása különböző eszközökön

Az Átjárhatóság egyik kedvenc rész számomra, hogy mindig, minden eszköz használatával tudok hívásokat indítani és fogadni. Nézzük, hogyan is kell ezt csinálni Macen, iPod touchon és iPaden.

A rossz hír, hogy iPhone hiányában hiába veszed meg a legdrágább Macet, akkor sem fogsz tudni a fogalom klasszikus értelmében véve telefonálni vele, mivel a Macről indított hívások az iPhone-ról kerülnek átirányításra, az iPod és iPad pedig önmagában nem alkalmasak ilyen hívások indítására, ehhez is iPhone-ra van szükség.

Forrás: Apple Support

Ha sikerese beállítasz mindent, nem jelenthet gondot, ha az iPhone-od mondjuk a kabátod zsebében csörög, te pedig már az ágyban pihensz, a gépeden akkor is fogadhatod a hívást, anélkül, hogy fel kéne kelned. Ha nem voltál elég gyors, akkor pedig egy mozdulattal indíthatsz is hívást a Maceden.

A funkció használatának van néhány szoftveres és hardveres követelménye. Macek esetén minimum Mac OS X Yosemite rendszert vagy annál újabbat kell futtatnia a gépnek. Mac mini és Mac Pro esetében, mivel azok nem rendelkeznek beépített mikrofonnal, ezért szükséges hozzájuk egy külső mikrofon vagy headset csatlakoztatása. Az iOS-es oldalról pedig legalább egy iOS 8-at futtató eszközre van szükség.

És persze nem szabad megfeledkezni az örökérvényű azonos Apple ID-val történő bejelentkezésről a készülékeken és Face ID-ba, valamint az azonos Wi-Fi hálózathoz csatlakozásról.

Ahhoz, hogy az eszközök össze tudjanak csatlakozni, mindegyiken meg kell tenni az első megfelelő beállítást:

  • Az iPhone-on lépj a Beállítások > Telefon > Hív. egyéb eszk. menüpontba, majd kapcsold be a Hív. enged. más eszközökön elemet
  • Az iPad vagy iPod touch esetén lépj a Beállítások > FaceTime menüpontba, majd kapcsold be a Hívások iPhone-ról elemet
  • A Macen nyisd meg a FaceTime alkalmazást, majd válaszd ki a FaceTime > Beállítások menüpontot. Kattints a Beállítások elemre, majd jelöld be a Hívások iPhone-ról jelölőnégyzetet

Hívások indítása és fogadás Macen

Az egyik legnagyobb varázslat a Maces hívásindításban, hogy nem csak a Kontaktok közé mentett telefonszámokkal vagy hívás listába szereplő számokkal bír el, hanem a gép fel is ismeri a telefonszámokat pl. a Naptár, Safari, Jegyzetek alkalmazásban, így, ha megfelelő formátumban írtál fel mondjuk egy telefonszámot jegyzetbe, egy kattintással indíthatod is a hívást. Kattints a telefonszámot tartalmazó mezőben található nyílra, majd válaszd ki a [Telefonszám] hívása az iPhone-nal elemet.

Ha bepötyögnéd inkább számot, akkor nyisd meg a FaceTime alkalmazást, add meg egy telefonszámot a keresőmezőben, majd kattints legalul a Hang opcióra.

Felvenni sokkal egyszerűbb, bejövő hívás esetén a kijelző jobb felső sarkában jelenik meg az értesítés. Itt egyszerűen választhatsz a hívás fogadás, hangpostára küldés vagy gyors üzenetküldési opciók közül.

Hívások indítása és fogadás iPod touchon és iPaden

iPod és iPad esetébe is ugyanígy működik az automatikus telefonszám felismerés a böngészőben és egyéb natív alkalmazásokban is. De FaceTime-on is indíthatsz hívást, ehhez: nyisd meg a FaceTime alkalmazást, koppints a Hozzáadás gombra, adj meg egy telefonszámot a keresőmezőben, majd koppints a Hang gombra.

Forrás: Ecopetit

Ha hívást szeretnél fogadni, akkor, csak úgy, mint az iPhone-od esetében húzd el a csúszkát, hogy válaszolhass a hívásra.

Automata telefonszám felismerést támogató natív alkalmazások: Kontaktok, Safari, Mail, Térképek, Spotlight, Naptár, Emlékeztetők, Jegyzetek.

További cikkek Folytonosság témában:

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó