IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Visszatérhet a SharePlay az iOS 15.1-ben

A 9to5Mac szerint a SharePlay visszatért az iOS 15.1 bétában, miután az Apple az ősz folyamán későbbre halasztotta az iOS 15 fő funkcióját, ahelyett, hogy a tervek szerint az operációs rendszer frissítésével együtt indította volna el. 

Nem ez az egyetlen olyan funkció, amely még nem jutott el az éles kiadásig, de hasznos lehet a folyamatban lévő járvány idején – lehetővé teszi, hogy FaceTime-híváson keresztül videókat nézzünk, képernyőt osszunk meg vagy zenét hallgassunk másokkal. A keddi új bétában való létezése azt jelezheti, hogy hamarabb érkezhet, mint később, bár ez nem biztos.

iOS 15.1's first beta suggests we could see SharePlay soon - The Verge

A MacRumors beszámolója szerint a 15.1-es béta verzióban a felhasználók a COVID oltókártyájukat is hozzáadhatják a Wallet alkalmazáshoz, miután először hozzáadták az Egészség alkalmazáshoz. Hasonlóan ahhoz, ahogyan a Google verziója működik, itt is meg kell szerezned az oltási adatait az egészségügyi szolgáltatódtól vagy az állam egészségügyi rendszerétől, mielőtt hozzáadhatnád a telefonodhoz. 

Ezek az iOS 15.1 bétában felbukkanó funkciók nem feltétlenül jelentik azt, hogy a végleges iOS 15.1 kiadásban is benne lesznek – elvégre a SharePlay-t az iOS 15 béta során vezették be, de később eltávolították. Az Apple azonban még mindig azt mondja, hogy a SharePlay még idén ősszel érkezik, és ahhoz már nincs sok idő hátra, ráadásul kicsit furcsa lenne, ha egy másik bétából is eltávolították volna. Az oltókártya funkció a vállalat szerint egy “közelgő szoftverfrissítésben” lesz benne, így lehetséges, hogy ez még odébb van.

Az is lehet, hogy még eltart egy darabig, mire az iOS 15.1-et láthatjuk, tekintve, hogy az iOS 15 csak most jelent meg, az iOS 14.1 körülbelül egy hónappal az iOS 14 után jött.

Kapcsolódó cikkeink

Megjelent a watchOS 9

Anikó

Megjelent az iOS 16

Anikó

Érkeznek az Apple Far Out eseményének legnagyobb bejelentései

Anikó