IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Visszatérhet a SharePlay az iOS 15.1-ben

A 9to5Mac szerint a SharePlay visszatért az iOS 15.1 bétában, miután az Apple az ősz folyamán későbbre halasztotta az iOS 15 fő funkcióját, ahelyett, hogy a tervek szerint az operációs rendszer frissítésével együtt indította volna el. 

Nem ez az egyetlen olyan funkció, amely még nem jutott el az éles kiadásig, de hasznos lehet a folyamatban lévő járvány idején – lehetővé teszi, hogy FaceTime-híváson keresztül videókat nézzünk, képernyőt osszunk meg vagy zenét hallgassunk másokkal. A keddi új bétában való létezése azt jelezheti, hogy hamarabb érkezhet, mint később, bár ez nem biztos.

iOS 15.1's first beta suggests we could see SharePlay soon - The Verge

A MacRumors beszámolója szerint a 15.1-es béta verzióban a felhasználók a COVID oltókártyájukat is hozzáadhatják a Wallet alkalmazáshoz, miután először hozzáadták az Egészség alkalmazáshoz. Hasonlóan ahhoz, ahogyan a Google verziója működik, itt is meg kell szerezned az oltási adatait az egészségügyi szolgáltatódtól vagy az állam egészségügyi rendszerétől, mielőtt hozzáadhatnád a telefonodhoz. 

Ezek az iOS 15.1 bétában felbukkanó funkciók nem feltétlenül jelentik azt, hogy a végleges iOS 15.1 kiadásban is benne lesznek – elvégre a SharePlay-t az iOS 15 béta során vezették be, de később eltávolították. Az Apple azonban még mindig azt mondja, hogy a SharePlay még idén ősszel érkezik, és ahhoz már nincs sok idő hátra, ráadásul kicsit furcsa lenne, ha egy másik bétából is eltávolították volna. Az oltókártya funkció a vállalat szerint egy “közelgő szoftverfrissítésben” lesz benne, így lehetséges, hogy ez még odébb van.

Az is lehet, hogy még eltart egy darabig, mire az iOS 15.1-et láthatjuk, tekintve, hogy az iOS 15 csak most jelent meg, az iOS 14.1 körülbelül egy hónappal az iOS 14 után jött.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó