IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

2020 legjobb mobiljátékai

Az idei évben többnyire a next-gen konzolok körül forgott a gaming világ, de azért mobilon is történt egy s más.

A koronavírus-járvány nem csak a toalettpapír és az eldobható maszkok utáni keresletet dobta meg: az App Annie felmérése szerint az emberek a játékokra is nyitottabbá váltak a pandémia alatt. A mindenki zsebében ott lapuló mobilok ebben nagy segítséget nyújtanak, így nem csoda, hogy az egyszerűbb telefonos címek tarolnak az idén. Ez az év viszont nem csak ezért, hanem a friss megjelenések miatt is egész erősnek bizonyult a platform történetében, lássuk 2020 legjobb tételeit!

XCOM2 Collection

Ahogy az lenni szokott, a legjobb mobilos címek között idén is szép számmal találni olyan alkotásokat, melyek eredetileg máshol debütáltak. Kiváló példa erre a 2016-ban megjelent XCOM2, amit a portokban nagy jártassággal bíró Feral Interactive csak most hozott el a kis képernyőkre. A Firaxis körökre osztott taktikai mókájában az idegen rabigát nyögő Földet kell felszabadítanunk az utolsó megmaradt lázadókat irányítva. A mobilon megjelent Collection-kiadás az összes kiegészítőt tartalmazza, ám csak iOS-en élvezhetjük, az androidos verzió jövőre várható.

Company of Heroes

A kétezres években fénykorukat élték a második világháborús akció-stratégiák. Nekünk, magyaroknak ezek közül nyilván a Codename: Panzers a legkedvesebb, de a 2006-os Company of Heroesról is sokan ápolnak szép emlékeket. Szintén a Feral Interactive-nak köszönhetjük, hogy immáron ez is játszható telefonokon, méghozzá iOS-en és Androidon egyaránt.

Genshin Impact

A Genshin Impact viszont már egy vérbeli 2020-as cím, ami szeptemberben egyszerre érkezett meg PC-re, PS4-re és mobilokra. Az ingyenesen letölthető, nyílt világú online szerepjátéknak több mint 20 millió regisztrált felhasználója van, sokan dicsérik a telefonokon példátlannak számító kivitelezési minősége miatt. Ha van egy izmosabb készüléked, és megnéznéd, mire képes ma a platform, akkor remek választás lehet, de önmagáért sem rossz szórakozás, amit pozitív kritikák tömkelege bizonyít.

Slay The Spire

A seattle-i MegaCrit által fejlesztett Slay The Spire tavaly jelent meg előbb PC-n, majd konzolokon, idén pedig az iOS-t is meghódította. A játék varázsa egyediségében rejlik, ugyanis remekül ötvözi a gyűjtögethető kártyás mókákat a körökre osztott harcra és véletlenszerűen generált pályákra építő roguelike műfajjal. Ha egyszer rákapsz, az erős újrajátszhatósági faktor miatt garantált a függőség. Androidos változat később várható.

Thronebreaker: The Witcher Tales

A Witcher 3 ugyan még messze van attól, hogy bekerüljön valamelyik mobilos alkalmazásboltba, de a 2018-ban kiadott mellékszála, a Thronebreaker a nyáron már iOS-en is elérhetővé vált.  Mivel ez a multis Gwent egyjátékos kampánya, természetesen egy kártyás alkotással van dolgunk, amit ezúttal remek sztori kísér. Androidos verzió egyelőre nincs.

Brawlhalla

A 2017-ben PC-n és PS4-en elstartolt Brawlhalla szintén nyáron érkezett meg mobilokra, így végre telefonon is csatlakozhatunk ahhoz a néhány millió emberhez, akik évek óta ütik benne egymást. A beszállás ráadásul teljesen ingyenes.

Pathless

Az Apple 2019 tavaszán harangozta be előfizetéses játékplatformját, az Apple Arcade-et, melynek első promóciós anyagaiban kiemelt szerepet kapott a felfedezős puzzle-kaland Pathless. A Giant Squid projektjének megjelenésére viszont egészen idén őszig kellett várni, az útkeresésbe az Arcade-en kívül akár PC-n és PlayStationön (4/5) is belevághatunk. Elsősorban azoknak ajánlott, akiket nem zavar egy kis önállóság, a játék ugyanis szinte egyáltalán nem fogja a kezünket.

Kingdom Two Crowns

A Kingdom Two Crowns talán az idei felhozatal legérdekesebb darabja, habár ez a mutatvány is csak mobilon számít újnak, hiszen eredetileg még 2018-ban jelent meg PC-n és konzolokon. Az oldalnézetes pixel-art stílus ezúttal egy középkori stratégiát rejt, ahol a pályán ide-oda lovagolva építgetjük és menedzseljük birodalmunkat, amit akár japán (sógun) köntösbe is felöltöztethetünk.

Kapcsolódó cikkeink

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó

Érkezik a Netflix játékszolgáltatása az App Store-ba

Anikó

Megkezdte a játékok tesztelését a Netflix

Anikó