IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

6 milliárd dollárba fájt Zuckerbergnek a Facebook tegnapi leállása

A Facebook, az Instagram és a WhatsApp a tegnapi nap folyamán hatalmas kieséssel szembesült, amely több mint 6 órán keresztül leállította a vállalat által kínált összes szolgáltatást. 

Bár a vállalat összes közösségi hálózata újra működik, ez nem akadályozta meg a Facebook vezérigazgatóját, Mark Zuckerberget abban, hogy a mai kiesés miatt néhány óra alatt több mint 6 milliárd dollárt veszítsen.

A Bloomberg beszámolója szerint a Facebook részvényei hétfőn közel 5%-ot estek, szeptember közepéhez képest pedig 15%-ot estek. Ahogy az várható volt, ezek a számok Zuckerberg vagyonát is érintették, amely a napot 121,6 milliárd dolláron zárta. Zuckerberg az 5. helyre csúszott vissza a Bloomberg Billionaires Indexén, a világ 500 leggazdagabb emberét rangsoroló listán. A 4. helyen most a Microsoft társalapítója, Bill Gates áll 124 milliárd dolláros nettó vagyonnal.

A felhasználók tegnap este 6 körül kezdtek problémákat tapasztalni a Facebook szolgáltatásaival (amelybe a WhatsApp és az Instagram is beletartozik). Nem telt el sok idő, mire a vállalat összes közösségi hálózata teljesen offline lett világszerte. Számos felhasználó a Twitteren és más közösségi hálózatokon panaszkodott a több mint 6 órán át tartó kiesés miatt.

Bár a kiesést okozó pontos okok továbbra sem tisztázottak, úgy tűnik, hogy a Facebookot egy DNS-probléma érintette, amely “letörölte” a Facebook-domainekhez vezető utakat. Még a vállalat belső hálózata is érintett volt, ami még hosszabbá és bonyolultabbá tette a kiesést.

Kapcsolódó cikkeink

A metaverzum a jövő

Anikó

Az év legrosszabb vállalata: Facebook

Anikó

Többfrontossá válik az Apple és Meta közti háború

Anikó