IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Facebook és az Instagram már teszteli az univerzális sztorikat

Már korábban szó volt a két app üzenetküldőjének az összemosásáról, de most még tovább szeretné vinni Zuckerberg a dolgot és a sztorikat is egy kalap alá venni.

Az Instagram és a Facebook egy új módszert tesztel arra, hogy a két app integrációját erősítse és látogatókat vigyen az egyikről a másikra. A Facebook ugyanis arra készül, hogy átköltöztesse az Instagram sztorikat a nagytesó oldalára.

A hírek szerint a Facebook számára ez nem egy újkeletű a dolog, ugyanis már korábban is próbálkoztak az ötlet megvalósításával. Plusz eddig is meg volt a lehetőség arra, hogy egyetlen gombbal megosszuk az Instagramra szánt sztorit Facebookra, de gondolom kutya se nagyon használta.

A cég szerint semmi másra nem lesz szükségünk, minthogy összekapcsoljuk a Facebook fiókunkat az Instagram fiókkal, és engedélyt adjunk arra, hogy látszódjanak a sztorik. Viszont itt jön a kisebb bonyodalom, na meg persze jó hír azoknak, akik rögtön megijedtek, hogy a család látni fogja a buliban készült felvételeket. Ugyanis elvileg csak azoknak fog megjelenni Facebookon a sztori, akik követnek minket Instagrammon, tehát amúgy is látták volna.

Az új felület – Forrás: 9to5Mac

Annak érdekében, hogy ne zavarodjunk össze, a nagytesóra posztolt sztorik kék körrel fognak megjelenni a Facebookon, a kistesóé pedig rózsaszínnel. Arról viszont nem esett szó, hogy a Facebook sztorikat is integrálják-e az Instagram felületére.

A Facebook többször is kijelentette, hogy semmi nem fog változni, és senkinek nem kell megijednie, hogy az eddiginél több ember fogja látni a sztorijait. Ugyanis tényleg csupán arról van szó, hogy akik követnek minket Instagrammon és összekapcsolták a fiókjukat a Facebook felhasználójukkal, azok ott is láthatják majd őket.

Az újítás egyelőre tesztüzemmódban van, és csak bizonyos felhasználók számára elérhető, de hamarosan mindenkinél felugorhat a kis ablak, amiben engedélyt kér műveletre.

Te örülsz az újításnak, vagy szerinted hagyni kéne a két alkalmazást külön?

Forrás: 9to5Mac
Borító: Checkersaga

 

Kapcsolódó cikkeink

A metaverzum a jövő

Anikó

Az év legrosszabb vállalata: Facebook

Anikó

Többfrontossá válik az Apple és Meta közti háború

Anikó