IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Facebook összeolvasztja az Instagram üzenetküldőjét és a Messengert

A Facebook három üzenetküldő alkalmazását is egy platformra helyezné.

A Facebook bejelentette, hogy szeretné összevonni a három népszerű üzenetküldésre is alkalmas appját, a WhatsAppot, Instagrammot és a Messengert. Már korábban is volt szó a szuperüzenetküldő-alkalmazásról, most azonban Mark Zuckerbergék elvileg el is kezdtek dolgozni a megvalósításon és hamarosan a világ minden részére eljuthat a frissítés.

Péntek óta elvileg az amerikaiak már kapnak egy üzenetet, ha belépnek az Instagram fiókukba, hogy szeretnék-e összevonni az üzeneteket a Messengerbe érkezőkkel. Az újítás egyébként tényleg hasznos lehet azoknak, akik mindkét platformon képviseltetik magukat. Ugyanis érkeznek a Messengerben szeretett funkciók, mint például az üzenetekre válaszolás, színes chatbuborékok, emoji reakció.

Ez az üzenet vár majd minket is nemsokára Instagrammon, csak persze magyarul – Forrás: 9to5Mac

Az Instagram szerint az összeolvadás egyelőre opcionális, és a felhasználók dönthetnek úgy, hogy nem szeretnék egy helyen látni a két alkalmazás üzeneteit. Még az amerikaiaknak is csak az opció jött elő, hogy összeolvasszák a Messengert és az Instagrammot, de a konkrét üzenetek megjelenésére az alkalmazáson belül még várniuk kell pár napot.

Ha minden jól megy, a következő lépés a WhatsApp és az Instagram összegyúrása lesz. Viszont a felhasználók már kifejezték aggodalmaikat, miszerint a WhatsApp eddig teljesen megbízható volt abból a szempontból, hogy titkosítva mentek át az üzenetek a két végpont közt. Egy esetleges házasság az Instagrammal rontja az alkalmazásba vetett bizalmat.

Nektek tetszik az ötlet, hogy egy platformon lássuk az összes üzenetünket?

Forrás: 9to5Mac
Borító: Engadget

Kapcsolódó cikkeink

A metaverzum a jövő

Anikó

Az év legrosszabb vállalata: Facebook

Anikó

Többfrontossá válik az Apple és Meta közti háború

Anikó