IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Google Asszisztensnek hála új funkciókkal bővül az Android Auto

Sokkal egyszerűbb lesz használni az Android Auto rendszerét a megújult Google Asszisztens segítségével, amivel parancsokat is kiadhatunk.

Valószínűleg az emberek nagy része, aki használja az Android Autót már az alkalmazás átalakulását várja. A Google ugyanis bejelentette még múlt év végén, hogy kicsit átszabja az alkalmazást, hogy ne csak olyan legyen, mintha a saját telefonunkat tükröznénk ki. A Google Assistant Driving Mode pedig szépen lassan élesedni látszik.

Ha most letöltjük a Google alkalmazását az áruházból, kicsit „szétszedve” az APK fájlt, akkor egy sor olyan kódra bukkanhatunk benne, ami előre jelezhet bizonyos újításokat. Ezek persze nem mindig valósulnak meg, de sokszor jó következtetési alapok.

A következő sor például az XDA egyik szakértője szerint arra lesz jó, hogy parancsokat adhassunk az autós asszisztensünknek, például, ha okosotthont építünk, legyen bekapcsolva a légkondi, vagy felkapcsolva a lámpa mire beérünk a lakásba.

<string name=”settings_customize_add_shortcut_dialog_title”>Add a shortcut to</string>

<string name=”settings_customize_add_shortcut_dialog_option_assistant”>an assistant action</string>

És mi szükségem lehetne erre, ha az autóban ülök, vetődik fel jogosan a kérdés. De mivel a Google nemrég új Nestet mutatott be, szépen lassan tényleg egyre olcsóbb és egyszerűbb lesz bizonyos „luxus” dolgokat hozzátenni az életünkhöz.

Arra is lesz lehetőségünk, hogy bizonyos kontaktokat kitűzzünk a főmenübe, hiszen mindenkinek van pár ember, akikkel a legtöbbet beszél telefonon.

<string name=”settings_customize_add_shortcut_dialog_option_contact”>a contact to call</string>

Ilyen lesz a felület – Forrás: 9to5Google

A fenti újítások is mutatják, hogy már nagyon közel járunk az új, Android Auto & Google Asszisztens házassághoz, amivel egy igazán sokrétű, költséghatékony és jól kihasználható autós okosrendszert kapunk.

Ti használtok valamilyen rendszer autóban? 

Forrás: 9to5Google
Borító: TechJuice

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó