IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Újratervezett hangüzent funkció érkezhet a WhatsAppba

A WhatsApp for iOS esetében egy újratervezett hangüzenet funkción dolgozik a vállalat. Az Instagramhoz hasonlóan a csevegőalkalmazás hullámformákat fog mutatni, amikor a felhasználó üzenetet rögzít.

WABetaInfo szerint a WhatsApp teszteli ezt a funkciót iOS és Android felhasználók számára. A nagyközönség számára még nem elérhető, de az oldalnak sikerült demóznia, hogyan fog működni ez a funkció.

Miközben a felhasználó hangüzenetet rögzít, a WhatsApp valós idejű hanghullámformákat mutat. Rögzítés közben a felhasználó le is állíthatja a felvételt, és meghallgathatja a hangüzenetet, mielőtt elküldi azt, amire egyelőre még nincs lehetőség.

Az elmúlt hónapokban a WhatsApp több új funkción is dolgozott. Például egy új archivált csevegések fülön, ha a WhatsAppon belül engedélyezve van a “Csevegések archiválva tartása”, minden alkalommal, amikor a felhasználó üzenetet kap egy archivált csevegésből, az nem lesz újraarchiválva.

Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója a WABetaInfónak adott exkluzív interjújában egy WhatsApp iPad appra is utalt. Amikor az oldal a többkészülékes támogatásról kérdezte, Zuckerberg azt mondta, hogy ez “hamarosan” érkezik.

  • K: És… mi a helyzet a többeszközös támogatással?
  • V: És igen, ez is jön! 
  • K: Tehát úgy érti, hogy tényleg több eszközön is használhatom ugyanazt a WhatsApp-fiókot, anélkül, hogy a fő eszközömön aktív internetkapcsolat lenne?
  • V: Igen. Nagy technikai kihívást jelentett, hogy az összes üzeneted és tartalmad megfelelően szinkronizálódjon az eszközök között, még akkor is, ha a telefonod akkumulátora lemerül, de ezt megoldottuk, és már alig várjuk, hogy hamarosan megjelenjen! 

Kapcsolódó cikkeink

Többfrontossá válik az Apple és Meta közti háború

Anikó

Már több mint 10 milliárd dollárba került a social cégek számára az Apple adatvédelmi törekvése

Anikó

A névváltozással együtt kiszivárgott a Facebook okosórájának designja is

Anikó