IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Újratervezett hangüzent funkció érkezhet a WhatsAppba

A WhatsApp for iOS esetében egy újratervezett hangüzenet funkción dolgozik a vállalat. Az Instagramhoz hasonlóan a csevegőalkalmazás hullámformákat fog mutatni, amikor a felhasználó üzenetet rögzít.

WABetaInfo szerint a WhatsApp teszteli ezt a funkciót iOS és Android felhasználók számára. A nagyközönség számára még nem elérhető, de az oldalnak sikerült demóznia, hogyan fog működni ez a funkció.

Miközben a felhasználó hangüzenetet rögzít, a WhatsApp valós idejű hanghullámformákat mutat. Rögzítés közben a felhasználó le is állíthatja a felvételt, és meghallgathatja a hangüzenetet, mielőtt elküldi azt, amire egyelőre még nincs lehetőség.

Az elmúlt hónapokban a WhatsApp több új funkción is dolgozott. Például egy új archivált csevegések fülön, ha a WhatsAppon belül engedélyezve van a “Csevegések archiválva tartása”, minden alkalommal, amikor a felhasználó üzenetet kap egy archivált csevegésből, az nem lesz újraarchiválva.

Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója a WABetaInfónak adott exkluzív interjújában egy WhatsApp iPad appra is utalt. Amikor az oldal a többkészülékes támogatásról kérdezte, Zuckerberg azt mondta, hogy ez “hamarosan” érkezik.

  • K: És… mi a helyzet a többeszközös támogatással?
  • V: És igen, ez is jön! 
  • K: Tehát úgy érti, hogy tényleg több eszközön is használhatom ugyanazt a WhatsApp-fiókot, anélkül, hogy a fő eszközömön aktív internetkapcsolat lenne?
  • V: Igen. Nagy technikai kihívást jelentett, hogy az összes üzeneted és tartalmad megfelelően szinkronizálódjon az eszközök között, még akkor is, ha a telefonod akkumulátora lemerül, de ezt megoldottuk, és már alig várjuk, hogy hamarosan megjelenjen! 

Kapcsolódó cikkeink

A metaverzum a jövő

Anikó

Az év legrosszabb vállalata: Facebook

Anikó

Többfrontossá válik az Apple és Meta közti háború

Anikó