IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Google egy fotóból meg tudja majd mondani, hol vagy a térképen

Persze ha nem a cég szeretett Androidját használod, akkor erre még kicsit várnod kell.

A Google egy nagyon izgalmas, új feature-rel köszönti a hozzám hasonló, „a saját kerületemben eltévedek” felhasználóit. A Lens óta már fejlesztik az AR (Augmented Reality) technológiát, ami eddig ugye arra volt jó, hogy termékeket fotózzunk vele és feldobja hol vásárolhatjuk meg azt. A Google most továbbment ennél, és beépíti az AR technológiát a Térképekbe is.

 

Live View AR képes Androidon – Forrás: GSMArena

Az amerikai cég szerint egyre több helyen árnyékoltak már a GPS és Wi-Fi jelek az urbánus, magas épületekkel tele környezetben. Úgy döntöttek tehát, hogy az évek óta optimalizált Street View rendszert összekötik az AR nyújtotta megoldásokkal, hogy az képes legyen egy fotó alapján belőni, hogy hol is vagyunk éppen.

A funkció neve Live View, és amikor bekapcsolod először épületekre, utcatáblákra (mondjuk nálam itt felvetődik a kérdés, ha látom az utcatáblát akkor tudom hol vagyok, nem?) majd a további környezetedben lévő dologra kell irányítod a kamerát. Ezt már csak azért is érdemes megcselekednünk, ha navigálni akarunk a programmal, mert így pontosan látja, hogy melyik irányba nézünk.

Először elképzelhető, hogy kalibrálnunk kell a készüléket – Forrás: GSMArena

Viszont egyelőre csak olyan Android telefonokon fut, amik támogatják az AR technológiát. Akiknek viszont van ilyenjük, a kék helyzetpöttyre kattintva férhet hozzá a Live View-hoz.

Kedves kollegám, Ádám le is tesztelte az újítást a Samsung S9+ telefonjával, és boldogan megállapíthatjuk, hogy itthon is teljesen flottul működik.

Először engedélyt kell adnunk kell a kamera használatához – Forrás: Radnai Ádám

 

Egy kis extra infó – Forrás: Radnai Ádám
Aggódik is értünk a kis drága – Forrás: Radnai Ádám

 

És már mehetünk is! – Forrás: Radnai Ádám

 

 Forrás és borító: GSMArena

Androidosok, használjátok már az újítást?

Kapcsolódó cikkeink

Hasznos újítás érkezik a Google Mapsbe

Nagy Deborah

Új autós UI-t kap a Google Maps

Nagy Deborah

A Google képes lesz még pontosabban meghatározni az érkezés idejét

Nagy Deborah