IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Huawei is vált a befelé összecsukható megoldásra

A kínai cég első generációs telefonjai még kifelé hajthatóak voltak, ami az első vélemények és a tapasztalatok alapján egyértelműen rossz döntésnek bizonyult. A következő generációnál ezért ők is beállnak a sorba.

Ezidáig két szétnyitható telefont dobott piacra a Huawei: A Mate X-et és az Xs-t. Azonban az egymillió forintos csillagászati ár mellé kifelé hajtható volt mindkettő készülék, vagyis a tulajdonosok kezében mindennek ki volt téve a drága kijelző. Most úgy tűnik, a mérnökök előről tervezték újra a koncepciót.

Valószínűleg senki sem fog meglepődni, hogy az új terméket szimplán X2-re keresztelték. Ezt a DisplayTech hajlítható kijelzőket kutató cég alapítója, Ross Young tweetjében erősítette meg. Az első szériánál is ő dobta be a Huawei X nevet, reméljük most is igaza lesz.

Igaz, a készülék nevét csak most támasztotta alá egy neves forrás, de már januárban is szivárogtak ki hivatalos digitális tervrajz szabadalmak. Csak akkor még nem tudtuk, pontosan mihez. Meg kell hagyni a Huawei nem adja fel egykönnyen: a pocsék kezdés után teljesen újragondolták a telefon dizájnját és használhatóságát.

Úgy tűnik, egy érintőceruzát is használhatunk majd Huawei X2-es telefonunkhoz – Forrás: Evan Blass

A digitális Huawei X2 rajzokon jól látszik, hogy a hátlapon négy különböző kamera kapott helyet, amit két előlapi lencse egészít ki, így összesen hat különböző kamera optikán keresztül fényképezgethetjük majd magunkat…. Reméljük nem csak szemfényvesztés ez a sok kamera, mert ha igen, a kidobott pénzt inkább beleölhették volna a telefon fejlesztésébe, hogy most végre tényleg használható is legyen. Nem úgy, mint a  Huawei X és az Xs.

De azért azt meg kell hagyni, végre jó irányba halad a cég ezen a fronton is. Az előző szériás X illetve az updatelt processzorral rendelkező Xs siralmasan produkált eladások és kritikák terén egyaránt. Nem csak az őrülten magas ár miatt nem fogyott, de még annyira a hajlíthatós képernyő technológia elején voltunk, hogy a kínai cég azt gondolta: mennyire király lesz a külső kijelző! Hát nem így lett. Ahhoz nagyon király élmény volt, hogy egyszer kézbe vedd és kipróbáld, de a tartós használatban ez már máshogy alakult. Legkisebb külső hatás, és már sérült is a kijelző…

Hatalmas konkurenciája nem volt, de a Samsung Fold telefonja még a döcögős indulás ellenére is sokkal szebbre, olcsóbbra és kiforrottabbra sikerült. Nem mellesleg összehajtva a főképernyő befelé nézve védve volt. Azt is tegyük hozzá, hogy a Huawei még a Samsungnál is többet késett megjelenés terén. Így mire kijött a telefon, a benne lévő technológia már el is avult. Egymillióért ez eléggé fáj. Az X2 esetében még egyszer ezt nem engedhetik meg maguknak.

Végre képernyővel befelé összecsukva védhetjük majd drága kijelzőnket… Forrás: Evan Blass

Igaz, még se render képeket se kiszivárgott teszt készülék fotókat nem kaptunk, de nekem már így tervrajz alapján is ezerszer jobban tetszik, mint a Huawei X. Számomra akkoriban is hihetetlen volt, hogy kívül volt a kijelző. Nem meglepően, körbe is nevették őket tech körökben. Reméljük most visszavág a kínai cég. Az, hogy felérnek-e a Samsung Fold telefonjaihoz, majd csak megjelenés után dönthetjük el.

Borító: gizchina
Forrás: GSMArena

Szerinted most jobban fog sikerül majd a Huawei X2 vagy a Samsung már túl messze jár?

Kapcsolódó cikkeink

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó

Nemcsak összehajthatósak, vízállók is lehetnek az új Galaxy Fold és Flip modellek

Anikó

Kiszivárogtak a Galaxy Z Fold3 részletei

Anikó