IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A legjobb ingyenes to-do appok feladataid nyomonkövetéséhez

Ha szereted a dolgaidat szépen, rendezetten tartani és teljes erőbedobással a feladataidra fókuszálni, akkor bizony to-do alkalmazásra van szükséged, hogy ne kelljen mindent fejben tartanod. Most összeszedtük a legjobbakat, amiért még fizetned sem kell!

Nem azt mondom, hogy egy unikornist könnyebb levadászni, mint megtalálni “A” to-do alkalmazást, ami minden felmerülő igényt tökéletesen kielégít, de azért egész közel van a kettő egymáshoz. Szeretnénk megkönnyíteni a dolgod, ezért hoztunk néhány, nekünk már bevált appot. Az alábbi szempontokat tartottuk a legfontosabbnak:

  • Egyszerű bevitel – Számomra a legfontosabb, ha feljegyzek valamit, hogy minél kevesebb lépésben minél több infót vihessek be azonnal.
  • Kategóriák használata – Sokat segíthet, ha különböző kategóriákra bonthatod a feladatokat, így nem keveredik a bevásárlólista az ügyfeleknek számára elvégzendő feladatokkal, még ha mindkettő egyaránt fontos is.
  • Kontextus – Sokat segíthet, ha az feladatokat típusuk szerint csoportosíthatsz, pl. kilistázhatod az összes telefonon elintézendő dolgod vagy azokat az embereket, akiknek e-mailt kell írnod.
  • Ismétlődő feladatok – Időhatárt szabni a feladatoknak nagyon fontos, feladatok ismétlésével pedig nagyon hamar honosíthatsz meg új szokásokat.

Ezek mentén szeretnénk néhány alkalmazást ajánlani, melyek kicsit többet tudnak, mint az Apple natív Emlékeztetők alkalmazása, de használatuk mégsem a végtelenségig bonyolított.

Todoist

Forrás: doist.com

Tech berkekben az egyik legjobb feladatkezelő alkalmazásnak tartják, szinte mindenkinél bekerül a top 5-be. Gyakorlatilag mindent tud, amit egy to-do alkalmazásnak tudnia kell: egyszerűen és intuitív módon lehet bele felvinni feladatokat kb. egy mozdulattal. Univerzálisan működik minden Apple platformon (iPhone, iPad, Apple Watch és Mac), segít priorizálni a feladatokat, könnyen együttműködhetsz használatával másokkal, okosan emlékeztet a határidőkre. És még a Ma nézetben is elhelyezhető a widgete.

Mint megannyi alkalmazás mostanában, a Todoist is kínál prémium előfizetési lehetőséget havi vagy éves konstrukcióban is, így nem teljesen ingyenes.

Microsoft To Do

Forrás: Microsoft

Egészen meglepő, de még Apple eszközökön is működhet jól úgy valami, hogy Microsoft díszeleg a neve előtt. A Wunderlist nevével szerintem már minden kitalálkozhatott, ha egyszer megfelelő to-do alkalmazást keresett. A Wunderlist május 6-án végleg zárja kapuit és Microsoft To Do-ként működik tovább.

Ebben az alkalmazásban gyakorlatilag megvan minden, amit fontos szempontként felsoroltunk a cikk elején. Amellett, hogy az alkalmazás képes komplett feladatok menedzselésére, van benne to do lista is, napi tervező (a My day funkció – napi tervező ajánlott feladatokkal) és természetesen az egész simán fekszik a Microsoft környezet be (is) és ami még fontosabb, egyáltalán nem fizetős.

Google Tasks: Get Things Done

Forrás: MacStories

Jegyezd fel, szerkeszd, menedzseld feladataidat bárhonnan, bármikor, bármilyen eszköz használatával. A Gmail és Google Calendar integráció pedig már csak hab a tortán. Így lehetővé téve a három alkalmazás közti instant navigációt és a böngészős felhasználást is.

Ráadásul teljesen ingyenesen, nincsenek rejtett költségek vagy előfizetési kötelezettség.

Evernote

Forrás: Evernote

Bár az Evernote inkább jegyzetelésre alkalmas, azért tökéletesen be tudja tölteni a to-do appok szerepét is, gyakorlatilag két legyet üthetsz vele egy csapásra. Gyűjtsd az ötleteidet és már futó projektjeidet egy helyen, aztán pedig monitorozd a kapcsolódó feladataidat.

Talán a legjobb az egészben az, hogy a különböző jegyzeteket és feladatokat össze lehet linkelni, így bejegyzések egész sorozatán keresztül követheted tennivalóid. Ráadásul számtalan lehetősége nyílik a bejegyzések szűrésére és besorolására is tagek segítségével.

Viszont ahhoz, hogy kimaxold az Evernote lehetőségeit, sajnos előfizetésre lesz szükséged.

Bear

Forrás: Bear

Mondhatnánk rá azt is, hogy az Evernote kistestvére. Igazán flexibilis megoldásokat nyújt, miközben a felhasználói felület sem utolsó: 2017-ben Apple Design-díjat nyert, míg 2016-ban az év alkalmazásának választották az App Store-ban.

Készíts jegyzeteket és menedzseld feladataidat egyszerűen és ingyenesen, azonban a megosztás, titkosítás és exportálás használatához már elő kell fizetned.

A te kedvenced köztük van? Te mit használsz a mindennapokban?

Borítókép: Bear

Kapcsolódó cikkeink

Már letölthető a macOS Ventura

Anikó

Megjelent az iOS 16

Anikó

Jöhet a macOS Ventura régebbi Macekre is

Anikó