IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Szentségtörés?! Érintőképernyő egy veterán Porschéban?

Megtörhető a korszakos karakterisztikájú belső tér egy 21. századi kijelzővel? Vagyis: illik-e egy Apple CarPlayt biztosító érintőképernyő egy Porsche 930-ba vagy egy Boxsterbe?

A klasszikus autók rajongói valószínűleg most egyöntetűen hördülnek fel, hogy: NEM! A valóság azonban sokszor mást mutat, hisz nagyon nem mindegy, hogy csak messziről vágyunk egy-egy ilyen youngtimerre, vagy valóban beleülhetünk hétről hétre, és elsuhanhatunk vele a Stelvio legszebb kanyarjai felé. Utóbbi esetben valószínűleg rohadtul hiányozna a családi autóban megszokott technológia: a navigáció, a saját zenéim elérése vagy épp a telefonom kihangosítása.

Éppen ezért gondolta úgy a Porsche, hogy kedveskedik kicsit a régi modellek tulajdonosainak, és alkottak két, modern technikájú fejegységet. Az alapmodell egy 3,5 colos színes kijelzőt kapott, és beszerelhető bármelyik Porschéba, melyben 1 DIN-es rádiónak van helye. A képernyő mellé fizikai gombokat is kapunk, a zenét USB-ről és SD-kártyáról képes lejátszani, de gyári navigáció és digitális rádió is került bele. Az Apple CarPlay-nek köszönhetően pedig mindez iPhone-ról is mehet.

A gombok, a formák és a dizájn hozza a 90-es évek hangulatát. Az iOS-ből ismert ikonok már kevésbé. Forrás: Autobahn

A nagyobb verzió egy 7 colos színes kijelzőt kapott, hasonlóan kistestvéréhez, fizikai gombokkal, hasonló bemeneti lehetőségekkel. Ráadásul az Apple CarPlay mellé itt már az Android Auto is belép, mint opció. A nagyobb fejegység a 2 DIN-es rádiók helyére passzol, azaz kilencvenes évek végétől gyártott 911-esekbe, valamint a Boxster és Cayman modellekbe szerelhető be.
A fejegységek először Európában, majd kicsit később az Egyesül Államokban is elérhető lesz, az áruk pedig 1450 és 1600 euró körül alakul majd.

Forrás, borítókép: Cnet

Te kérnél ilyet egy régi Porschéba?

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó