IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Netflix saját tévécsatornát tesztel Franciaországban

Ha te sem tudod eldönteni, hogy mit nézz Netflixen, jön a csatorna, amin folyamat futnak a műsorok.

A Netflix először tesztel egy programozott lineáris tartalomcsatornát, ami egy ahhoz hasonló rendszer, mint amikor bekapcsoljuk a tévét. A streaming cég csatornája kezdetben csak Franciaországban lesz elérhető és november 5-én indult a kiválasztott területekre, és tervek szerint Franciaország további területeire is kiterjed a decemberig tartó tesztfázisban.

Így néz ki a francia Netflix Direct – Forrás: Euronews24

A csatorna neve Netflix Direct lesz, és kizárólag a rendszeres Netflix előfizetők számára lesz elérhető. Franciaország, az Egyesült Államok és más régiók tévéműsorait és filmjeit játsszák le rajta a nap folyamán, egyfolytában. A streamingóriás szerint egyre többet szenvednek attól, hogy nem tudják eldönteni, hogy mit nézzenek. Főleg Franciaországban jellemző ez a magatartás, így ezért döntöttek úgy, hogy ott próbálják ki.

A Netflix korábban tesztelt már egy olyan megoldást is, aminek az volt a neve, hogy „Shuffle”, amely véletlenszerűen játszott le tartalmakat a könyvtárból. Ez azonban felhasználónként egyedi volt, míg az új Netflix Direct mindenki számára azonos, pontosan úgy, mint a hagyományos tévénél.

A Netflix töretlen népszerűsége ellenére nem vezette be eddig a lineáris/automatikus lejátszást, pedig már korábban is jelezték a felhasználói, hogy üdvözölnének egy ilyen lehetőséget. Mindenképpen egy érdekes kísérlet a Netflix számára, de meglátjuk, hogy kibővíti-e több földrajzi területre, különböző nézettségi preferenciákkal a szolgáltatást.

Te örülnél egy ilyen megoldásnak, vagy el tudod dönteni, hogy mit nézzél?

Forrás és borító: Techcrunch

Kapcsolódó cikkeink

Jelszómegosztási lehetőségen dolgozik a Netflix

Anikó

Mostantól rendszeresen rangsorolja legnépszerűbb tartalmait a Netflix

Anikó

Érkezik a Netflix játékszolgáltatása az App Store-ba

Anikó