IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A névváltozással együtt kiszivárgott a Facebook okosórájának designja is

A Meta, a korábban Facebook néven ismert vállalat az év eleje óta dolgozik egy olyan okosórán, amely az Apple Watch versenytársa lehet, és most a Bloomberg képeket szerzett a készülékről.

Az okosóra dizájnja nem sokban tér el az Apple Watch-tól, de szélesebb és kerekebb, ívesebb élekkel. A kijelző alján található egy kamera, valamint egy vezérlőgomb a jobb oldalon.

A Bloomberg szerint az óra rendelkezik egy levehető csuklópánttal és egy gombbal a tok tetején. Korábbi pletykák szerint az óra levehető kijelzővel rendelkezik majd, két beépített kamerával, amelyekkel képeket és videókat lehet készíteni, amelyeket meg lehet osztani a Facebookon, az Instagramon és a WhatsAppon.

Forrás: Bloomberg

A kijelző elején lévő kamera a videohívásokhoz lesz használható, míg a hátlapon lévő másodlagos kamera a fényképek rögzítésére használható, amikor a testet leválasztják a rozsdamentes acél órakeretről.

A készülék olyan mobilkapcsolatot kínál majd, amely nem igényel okostelefont, viselői pedig olyan szolgáltatásokkal tudnak majd üzeneteket küldeni, mint a Messenger és a WhatsApp. Várhatóan olyan beépített egészségkövető funkciókkal is rendelkezik majd, mint a pulzusmérő.

A Facebook közösségi oldalt üzemeltető új nevén Meta már árul Oculus virtuális valóság headseteket és a Facebook Portal videohívó készülékeket, de az okosóra lesz az első viselhető eszköze. A Meta azt tervezi, hogy már 2022-ben piacra dobja az órát, de egyelőre nincs konkrét megjelenési ütemterv, és a tervek még változhatnak. Ha a készülék 2022-ben debütál, akkor a hamarosan megjelenő Apple Watch Series 8-mal fog versenyezni.

Borítókép: Bloomberg

Kapcsolódó cikkeink

A metaverzum a jövő

Anikó

Az év legrosszabb vállalata: Facebook

Anikó

A Samsung megszorongatta az Apple-t az okosórapiacon

Anikó