IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Nokia termékelhelyezései miatt csúszik az új James Bond film bemutatója

Az új James Bont film, a Nincs idő meghalni már eredetileg két éve, 2019 áprilisában le kellett volna, hogy menjen a mozikban, de egy sor késés hátráltatja a produkció bemutatását.

Először Danny Boyle rendező távozása miatt csúszott a bemutató, majd beütött 2020 elején a koronavírus járvány. Így az indulás 2021-re tolódott, de megint akadt egy probléma. Most a Nokiával kötött partnerség hátráltatja a 007-es ügynököt abban, hogy taroljon a mozivásznon és otthonunkban.

Még 2020-ban a Nokia ügyvezetője a vállalat és a legújabb James Bond-film közötti partnerséget promózta, melynek keretében a fillmbe bekerültek a legújabb, 2019-es és 2020-as Nokia okostelefonok. Igen ám, de azóta eltelt két év…

James Bond film No Time to Die further delayed to reshoot Nokia product placements

A The Sun iparági bennfenteseket idézett, akik tisztában voltak a film legújabb késésének néhány okával. Beszámoltak arról, hogy egyes márkák termékelhelyezései, olyan technológiákat és készülékeket tartalmaznának, amelyek messze elavultnak számítanak már 2021-ben.

Mire megjelenik a film, úgy fog kinézni, hogy Daniel Craig és az összes többi stábtag olyan készüléket használ, ami már régóta elavult. Ezeknek az elhelyezéseknek valójában pont nem ez a lényege […] A nagy techcégek azt akarják, hogy a sztárok fel legyenek szerelve minden új top termékkel, ami aztán elősegíti az eladásokat […] Ez azt jelenti, hogy a jelenetek egy részét nagyon gondosan kell szerkeszteni és meg kell vizsgálni, hogy naprakész legyen a felhozatal.
The Sun

A filmben a Nokia 8.3 5G-s okostelefonját kellett volna bemutatni, de akadnak még kétéves Adidas cipők, Bollinger pezsgő és Omega órák is, amik azóta mind-mind “elavult” terméknek számítanak. A Nokia 8.3 2020 októberében került forgalomba, egyértelmű, hogy az Egyesült Királyság elsőszámú titkosügynöke nem zúzhat egy ilyen készülékkel. 

A szponzorok pedig elég sokat perkálnak azért, hogy termékeik szélesvásznon villanjanak fel. Így a termékelhelyezési szerződések hatalmat is adnak a márkák kezébe arra, hogy visszatartsák a filmek bemutatását ha valami nem stimmel. Kíváncsi vagyok, melyik telefont nyomja be a Nokia 8.3 helyett, amit kifejezetten a film bemutatójára kondicionáltak. A film hivatalos 2019 szeptemberi előzetesében még egy 7.2-es Nokia szerepelt. 

A rajongók már tűkön ülnek. A Nincs idő meghalni Daniel Craig utolsó Bond-filmje, és mielőtt a kiderül, ki bújhat az elkövetkezendőkben a 007-es öltönyébe, először az aktuális filmet kell kiadni. Azonban az egész felvételt átnyálazni, adott esetben jeleneteket újraforgatni vagy vágni pedig nem kis idő. Ezért az új bemutató várható időpontja idén októberre csúszik.

Forrás: The Sun

Kapcsolódó cikkeink

Donald Trump vs. Social Media – a volt elnök mindenkit is beperelne

Anikó

Feltámad a Tamagotchi!

Anikó

Lehetett volna fekete kerámiából is Apple Watch Edition

Anikó