IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Realme már jövőre meghatározó szereplő lehet az európai piacon

A kínai gyártó az ötödik legnagyobb beszállítóvá léphet elő 2021-re Európában. 15 millió készüléket terveznek értékesíteni.

Aki nem hallott volna eddig a Realme-ről, az jobb, ha megjegyzi a gyártó nevét, ugyanis egy újabb kínai márka kerülhet egyre több ember kezébe. A Realme idén szerepelt először az IFA-n, ahol visszatekintettek az az indulásuk óta eltelt 2 évre,  és megosztották a közönséggel nagyratörő terveiket is.

Európa ugyanis nagyon fontos piac a számukra, még új vezetőt is kijelöltek nemrégiben, aki az indiai és európai részleget felügyeli, ugyanis itt terveznek a legnagyobbat nőni. Madhav Sheth lett a felelős az üzleti operációkért, és nem más célt tűzött ki a cég elé, minthogy jövőre bekerüljenek a top 5 mobilgyártó közé Európában.

Ahhoz, hogy elérje ezt az igazán ambiciózus célt, a Realme egy külön stratégiát dolgozott ki. A zászlóshajó modelljeit egyidőben tervezi piacra dobni a 8 legfontosabb területen, ami Németország, Nagy Britannia, Lengyelország, Csehország, Spanyolország, Franciaország, Görögország és Olaszország. A németeknek ráadásul extra szerepe lesz a népszerűsítésben, ugyanis ott fog sátrat verni a kínai cég és kiépíteni a főhadiszállását.

A Realme erőssége abban rejlik, hogy alsó kategóriától kezdve a felső kategóriáig kínálnak telefonokat, amik ár-érték arányban tökéletesen kiszolgálják a használóját. Sheth azt is elmondta, hogy igyekeznek majd az európai piachoz igazítani a modelljeiket, de az biztos, hogy a “dizájn, hi-tech, minőség” hármas, mint a cég kulcsszavai reprezentáltak lesznek az összes készülékben. Azt, pedig hogy mennyire tartós és megbízható a telefon az is bizonyítja, hogy ők lettek az első telefongyártó, akik átmentek a TüV Rheinland Reliability Verification minőségellenőrzésén a realme 7-essel.

Gyönyörű és tartós – Forrás: Techradar

Az 5G technológiára is nagy figyelmet szentelnek ugyanis Európában is kezd egyre jobban elterjedni az igény. Viszont amiben a többi gyártótól különböznek az az, hogy ők azok számára is elérhetővé teszik a technológiát, akiknek nincs többszázezer forintjuk telefonra. Az 5G-s modell nem kerül 300 euróba.

A Realme egyébként nem csupán telefonokat gyárt, mesterséges intelligenciát is fejleszt. Ezt az okostévék, okos hangszórók, okosórák és okos füllhallgatók piacán kamatoztatja. Ráadásul ezek a termékek egyértelműen nagyon jól működnek ugyanabban az ökoszisztémában, így ha az ember Realme telefont vesz és meg is van vele elégedve, olcsón juthat kiválóan együttműködő otthoni megoldásokhoz is.

Kíváncsiak várjuk tehát, mire lesz majd képes a Realme az európai piacon. Jelenleg a Samsung vezet kontinensünkön az Apple, Huawei, Xiaomi és az LG előtt, de az LG kemény 1,67%-os részesedéssel áll a pozícióján, és 0.10% az előnye Motorolához képest. Így a mi tippünk az, hogy nem lesz nehéz ezt a két nevezőt legyőzniük.

Neked szimpatikus a márka?

Forrás: Realme sajtóközlemény
Borító: IndiaTechNews

Kapcsolódó cikkeink

A túltolt branding esete a kisebb okostelefon gyártókkal

Foltin

Visszanyerte a Samsung a legjobb okostelefon-gyártó pozícióját

Nagy Deborah

Középkategóriás 5G-s telefonokat mutat be a Realme

Nagy Deborah