IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Mégis csak virtuális formában jön a CES 2021

Eddig úgy tűnt az évindító tech expót a szervezők egy huszárvágással valódi eseményként tartják meg, nem pedig a virtuális térben. Azonban a Covid még így július végén is képes átírni minden forgatókönyvet.

A jövő év január 6. és 9. közé Las Vegasba meghirdetett esemény átlagosan 200 000 embert lát vendégül. Ezért is volt bátor vállalás a CES (Consumer Electronics Show) szervezőjétől a CTA-től (Consumer Technology Assosication), hogy az év elején teljesen elvetették a virtuális bemutatók ötletét.

Azonban most úgy tűnik, még sem mehetnek teljesen a saját fejük utána. E-mailben kikérték számos tech vállalat véleményét az események alakulásáról. A válasz pedig nem volt túl meglepő… Amit azonnal követett is a hivatalos sajtóközlemény:

A COVID-19 elterjedésével kapcsolatos járványügyi és globális egészségügyi veszélyek mellett a 2021. január elején Las Vegasban több tízezer ember biztonságos összehívása, hogy személyesen találkozzanak nem lehetséges. A technológia mindannyiunknak segíti a munkában, tanulásban és az összeköttetést biztosít mindenkivel a világjárvány idején – ez az innováció elősegíti a CES 2021 újragondolását és segít új módon összehozni a tech közösséget. A 2021-es teljesen digitális platformra való áttéréssel egyedülálló élményt tudunk biztosítani, amely segít kiállítóinknak a meglévő és az új közönséggel való kapcsolatteremtésben.

Gary Shapiro, a CTA elnöke

Úgy tűnik mégis van az az indok, amikor az emberek egészségét előrébb tudják helyezni az anyagiaknál, hiszen az online esemény vastag kötegnyi pénzeket húz ki a szervezők zsebéből.

Forrás és borítókép: CES 

Kapcsolódó cikkeink

Donald Trump vs. Social Media – a volt elnök mindenkit is beperelne

Anikó

Feltámad a Tamagotchi!

Anikó

Lehetett volna fekete kerámiából is Apple Watch Edition

Anikó