IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Sennheiser 2 millió dollárt kap az USA-tól

Az Egyesült Államok válságcsomagjából a fülhallgatóiról ismert német márka kapja az egyik legnagyobb kölcsönt. A kicsiknek nehezebb vagy csak korrektebbek a munkavállalóikkal?

A legtöbb tech iránt érdeklődő olvasónknak nem kell bemutatnunk a Sennheiser márkát. Azt viszont talán kevesen tudják, hogy a brand igazi “kis” kuriózum a tech mammutok világában. 1945-ben a második világháború után alapította Fritz Sennheiser professzor, és azóta is megmaradt családi üzletnek, jelenleg Andreas és Daniel Sennheiser irányítja közösen CEO-ként.

A Sennheiser testvérek – Forrás: Handelsblatt

A vállalat 2018-ban még 700 millió euró feletti bevételt generált világszerte és 60 millió dollár felett fektettet be kutatás-fejlesztésbe a világ 4 helyszínén: Németországban, Svájcban, Szingapúrban és az Egyesült Államokban. Nem azt mondom, hogy kis számok, de azért eltörpülnek az olyan vállalatok adatai mellett, mint az Apple, Google, Samsung.

Úgy tűnik, az Egyesült Államokban most nekik sem felhőtlen a helyzetük, ugyanis a jelenleg futó munkavédelmi programon belül (Paycheck Protection Program – PPP) a pénzügyminisztérium nyilvános adatai szerint 2 és 5 millió dollár közötti kölcsönt kaptak a Bank of Americától, amivel 128 állást lesznek képesek megtartani. 2019-ben a teljes vállalat nagyjából 2800 embert foglalkoztatott, ennek a hírek szerint nagyjából 10%-át tette ki az Egyesült Államok, vagyis az ottani munkások közel feléről beszélhetünk.

Sennheiser HE 1 – Forrás: Headphoneer

Ez az összeg jelenleg még az USA méreteiben is nagyobbnak számít, ugyanis az egyszeri kölcsönök maximális összege 10 millió dollár, az átlagos összeg viszont 100 ezer dollár környékén mozog. Reméljük a Sennheiser nem került komolyabb anyagi gödörbe, egyszerűen csak arról van szó, hogy az ágazathoz képest mini cégként családi a hangulat, és senkit sem akartak elengedni. A tech világban a válság kapcsán leginkább az elmaradt eseményekről és a csúszó termékbemutatókról írtunk, igazából az eladásokat néhol még hajtotta is a kényszerű home office áradat. Kérdés, hogy egy elhúzódó válságban hogyan változik majd a vásárlási kedvünk.

A Sennheiser termékeit nem véletlenül szeretik itthon is sokan, és igazán jó lenne, ha sokkal több ilyen cég lenne a világon, de főleg Európában.

Forrás: US Department of the Treasury

Borítókép: Sennheiser

Neked volt vagy van Sennheiser terméked? Mennyire vagy vele megelégedve?

Kapcsolódó cikkeink

Donald Trump vs. Social Media – a volt elnök mindenkit is beperelne

Anikó

Feltámad a Tamagotchi!

Anikó

Lehetett volna fekete kerámiából is Apple Watch Edition

Anikó