IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Sony Ericcson készült egy VAIO telefonnal, ami végül sosem valósült meg

Nemrég kerültek elő bizonyos tervek, amiben a Sony VAIO laptopjai után elnevezett androidos kéziszámítógépeket vizionáltak. Sajnos, nem sajnos, már sosem tudjuk meg mennyire lett volna sikeres.

2010-ben a Sony ki szerette volna adni a VAIO márkajelzéssel ellátott telefonjait, aminek kicsúsztathatós billentyűzetet szántak a gyorsabb gépelés érdekében. Az eszköz Androidot futtatatott volna és minilaptopként funkcionált volna, aminek a terveit végül teljesen elvetteték.

Az XDA Developers oldalán kiváló minőségű fényképeket találunk a Sony VAIO prototípusáról, amelyek bebizonyítják, hogy valóban komoly tervben volt a megvalósítás. A képeket elnézve nem lett volna rossz, ha tényleg piacra dobják, bár 2010-re azért már kényelmesebb volt az érintőkijelzőn gépelni.

Így nézett volna ki a Sony Ericcson VAIO – Forrás: XDA

A VAIO telefon magas, 5,5 hüvelykes (akkoriban szokatlan) képernyővel rendelkezett volna, egy kicsúsztathatós QWERTY billentyűzettel, amely a HTC Swiftre emlékeztethet. Az Android navigációs gombjaival rendelkezik, de egyértelműen inkább laptophoz való felhasználásra szánták – ezért a VAIO márkanév. A Sony telefon prototípusa kényelmes megoldást nyújtott volna azoknak, akik sokat vannak úton, de nem akarnak laptopon dolgozni közben. Nem a videós meetingek korszakára készült ez egyértelmű, ugyanis egyetlen kamera van rajta, hátul.

Nem teljesen egyértelmű, hogy a Sony miért vetette el az eszközt, bár az olyan tényezők áldozatává válhatott, amelyek nem voltak eléggé innovatívak. Az Android platform 2010-ben közel sem volt olyan erős, ami miatt kevésbé volt vonzó. Plusz akkortájt ijesztő lehetett egybevonni a telefont és a laptopot, akkoriban jelentek csak meg az iPadek, amiken egyértelműen kényelmesebb volt dolgozni.

Nektek tetszett volna a koncepció, vagy 2010-re ezzel már elkéstek?

Forrás és borító: AndroidAuthority

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó