IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A TikTok is rárepülhet az iOS 14 új funkciójára

Egy újságíró a Twitteren osztotta meg, hogy a közösségi óriás a jelek szerint már keresi a módját az App Clips kihasználásának.

Több mint két hónap telt el az iOS14 szeptemberi rajtja óta, s habár a szoftver számos közkedvelt újdonságot hozott, az alkalmazások azonnali kipróbálását lehetővé tevő App Clips finoman szólva sem rengette meg a világot. Aki lemaradt volna: a magyarul Apprészletek néven futó funkcióval a fejlesztők afféle demókat biztosíthatnak appjaikhoz, amiket a felhasználók egy gombnyomással, vagy egy kód beolvasásásával letölthetnek. Ezek a „klipek” csak az alkalmazások egy kis szeletét mutatják be, röpke betekintést nyújtva az adott programba.

A funkciót néhány hete már láthattunk élesben a Phoenix II című játéknál, de összességében nem sok helyen találkozni vele. Ám ez a jövőben még változhat, mert úgy tűnik, hogy a több mint 800 millió felhasználóval bíró TikTok is kísérletezik vele.  Ezt az Appleosophy újságírója, Brahm Shank szúrta ki, aki az iMessage-ben futott bele egy App Clips-szel megnyitható TikTok-videóba, de amikor le akarta játszani, csak egy „App Clips nem elérhető” felirat fogadta. Shank ebből arra következtet, hogy a TikTok éppen teszteli a funkciót.

Márpedig ha a kínaiak is rárepülnek, azzal a többi fejlesztő figyelmét is felhívhatják az Apprészletekre, lökést adva az egyelőre nem túl népszerű megoldásnak.  Az persze már más kérdés, hogy felhasználói szemmel mennyire hiányoznak pont a tiktokos demók, hiszen a közösségi oldal videóihoz jelenleg böngészőn át mindenféle regisztráció és letöltés nélkül is hozzáférhetünk. Az App Clips kapcsán ugyanis érdemes tudni, hogy nem varázslat áll mögötte: „lejátszáskor” az adott app egy szelete valóban települ a készülékünkre, ám ez egy idő után automatikusan törlődik, illetve a Beállításokban magunk is megszabadulhatunk tőle.

Te örülnél, ha több helyen is találkozhatnánk az Apprészletekkel?

Forrás: Appleosphy

Borítókép: Solen Feyissa/Unsplash

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó